Сушилнята не ми работи Защо?

Facebook
Twitter
LinkedIn

Резервни части за сушилни машини

Някои от най-често срещани проблеми със сушилнята

Проблемите със сушилнята могат да причинят много главоболия на всяка домакиня. Ако не се вземат навременни мерки, рискувате да се лишите от услугите на един от най-употребяваните битови уреди от съвременното семейство. 

Сушилнята издава странни звуци или вибрира

Вероятният виновник за този проблем е повредено уплътнение на барабана на сушилнята или ролки на барабан. Но може да се дължи на прекомерно претоварване или на случайно попаднали предмети в уреда при зареждането.

Отворете вратата и завъртете ръчно барабана. Проверете дали все още се чува шум от вътрешността на уреда. Обърнете внимание на движението на барабана, когато го завъртите с ръка. В случай, че той запъва, тогава трябва да се обърнете към квалифициран сервиз. 

Сушилнята работи, но не загрява въздуха

Изгорелият термичен предпазител (нагревател) е един от най-честите повреди. Именно това не позволява на сушилнята да нагрява, въпреки че работи. Натрупването на влакна в изпускателен отвор е друга вероятност за подобен проблем. Това може да доведе до прегряване на уреда и изгаряне на нагревателя. Тези са основните причини, които водят до проблема, при който сушилнята не загрява. Ако подозирате, че нагревателя на сушилнята е за смяна моля свържете се с нас. Друг основен проблем при сушилните с технология на сушене термопомпа е следния.

В сушилните с термопомпа се съдържа хладилен агент( фреон) , ако този хладилен аген е спаднал до ниско ниво то сушилнята ще изпълнява цикъла на сушене но няма да са сухи дрехите и ще удължава програмите. Това се решава с хладилен техник или с подмяна на термопомпената система. Когато спадне нивото на фреон то  се дължи не на обслужване на на пробив в системата , който трябва да се отстрани преди да се допълни с хладилен агент. Винаги изисквайте гаранция за подобни ремонти поради факта ,че първите 15 сушенета на дрехите са най рискови да се получи отново същия проблем поради изпускане от друго място.

Сушилнята не работи- Какво точно Не ни работи ?

Това е един от основните проблеми, които изискват посещение от сервиз. Няма светлина , Няма въртене на барабана, Не суши . Има няколко други възможни причини, поради които сушилнята ви не работи. Един от тях може да е развален превключвател на вратата, който не разпознава, че вратата е затворена. Друг вариант за подобен проблем е повреда в главната електронна контролна платка. 

Счупен захранващ кабел, развален превключвател за стартиране или таймер също могат да попречат на стартирането на сушилнята. Някои сушилни използват кондензатор за старт на мотора , ако капацитета на кондензатора е паднал от минимума , мотора няма да завърти и ще се чува леко бучене.  Ако сушилнята е с инверторен мотор , то трябва да се заслушате дали превърта дрехите или да поставите нещо в барабана и да проверите след 1 мин дали се е превъртяло. 

Сушилнята работи, но не изсушава дрехите

Запушена система е сред основните причини за подобен проблем. Наред с това, блокиран изпускателен канал , ако е свързана към канала или помпата за водата не работи и уреда се запузира по време на работа.,също може да попречи на дрехите да изсъхнат. Ако уредът не загрява, проблемът може да е развален нагревателен елемент. 

Почистете запушените канали от влакна, ако има такива, или се обърнете към специалист, който ще извърши профилактика на вашата сушилня.

Уредът работи, но бързо се изключва

Има много причини вашата сушилня да спре, преди да е завършила своя цикъл. Някои от често срещаните проблеми включват запушен изпускателен отвор( няма качване на вода в речервоарчето) прегряване поради бавно въртене на барабана ( ако е с нагревател) , неизправен таймер, развален управляващ модул който има дефектирали релета който не изключват при подаване на сигнал от процесора.. Претоварването на сушилнята може да доведе до прегряване на задвижващия двигател и внезапно спиране.

Ако имате много дрехи или кърпи в сушилнята, отстранете някои предмети, за да облекчите товара. След като двигателят на уреда се охлади, той може отново да започне да функционира нормално.

elektri4ko.com

 

Отстъпки 

Бърза доставка

Връщане на пратка

Гаранция

Опция за Плащания

Shopping Cart