Пералнята препълва с вода – Възможни причини ?

Facebook
Twitter
LinkedIn

Причини за препълването на пералнята

Проблемът с пълненето на пералнята с повече вода от необходимото е доста неприятен. Но освен това може и да е опасен. В този случай напълно реална е опасността жилището ви да се наводни, като отстраняването на щетите ще бъде скъпо и трудоемко. 

Има няколко причини за проблем с препълването. Един от тях е запушване на дренажната система или нейния маркуч. В нея влизат отпадъци, а техните отлагания водят до задръстването ѝ. Така се стига до прекомерното напълване на пералнята с вода.

Сами може да отстраните подобен проблем, почиствайки филтрите на уреда. При условие, че това е причината за препълването, тогава може да си отдъхнете. Но в случай на продължаващ проблем с прекомерното количество на вода в пералнята, най-добре се обърнете към специалист.

Сред останалите причини за подобна неизправност на пералнята се сочи повреда в електримагнитния клапан. В някои случаи той липсва, което води до препълване на уреда. Проблемът не е никак маловажен, защото неизправността в електронния  клапан се отстранява от сервизен специалист. По-добре не се опитвайте сами да оправите повредата, ако нямате нужните технически умения или не сте сигурни в причината за наличие на прекомерно количество вода.

Неправилното свързване на пералнята с канализационната система също е сред досадните, но и основни причини за препълването. Неправилната свръзка води до връщането ѝ обратно в пералнята, а така се препълва и самият уред(т.н скачен съд). Може и сами да установите дали точно това е причината за проблема.Огледайте дали маркуна на пералнята има мин 60 см височина нагоре (чупка ). 

Има и други възможни проблеми, които водят до препълване на пералнята. Един от тях е паднал маркуч за изпомпването в най-долната част на уреда. Стига се до „самоизточване“ на пералнята и последващо допълване с вода. Самият уред не „разпознава нивото на водата “- и започва да допълва през секудни това води до нейното препълване.

Причина може да е протрит маркуч на регулатора за нивото на водата. При някои от пералните то не е прокарано фабрично и с течение на времето се износва от вибрация на центрофуга. А това води до проникването на въздух в маркуча, което причинява препълването на уреда. Клапаните за вода ако не се затварят докрай пералнята ще се пълни и при изгасено състояние или в моменти когато не сте я ползвали. Ако забележите ,че уреда се самонапълва с вода без да сте го пускали то проблема ви е почти сигурно в клапаните за чиста вода. 

Наличието на повече от допустимото количество вода в уреда е сериозен проблем. При първите признаци на препълване трябва да спрете кранчето за вода. След това изключете пералнята от електрическото захранване. Така ще предотвратите възможността от наводнение на жилището. 

Отстъпки 

Бърза доставка

Връщане на пратка

Гаранция

Опция за Плащания

Shopping Cart