Бойлера не затопля водата- Възможни повреди

Facebook
Twitter
LinkedIn

Защо бойлерът не загрява

Едва ли можем да си представим модерен дом, в който да няма достъп до топла вода. Тя служи за готвене, чистене и поддръжка на жилището. Това отрежда на бойлера важно място във всеки апартамент или вила. Неговата изправност е от ключово значение за извършването на всекидневните дейности в дома.

Проблемите с бойлерите могат да доведат до влошаване на бита, заради невъзможността да се използва топла вода. Има няколко основни причини за повреда в уреда. Най-често срещаният проблем при бойлерите е невъзможността да затоплят водата.

В някои случаи лампичката на уреда свети, показвайки че той нагрява, но водата не се затопля и тя остава студена. Сред възможните причини за тази повреда е неизправност в окабеляването или нагревателния елемент. 

Невъзможността уредът да затопли водата е сериозен проблем, който трябва да бъде оправен от професионалист. Нагревателят се амортизира с времето. А евентуален срив в работата му може да се дължи на: натрупан котлен камък или кал  по повърхността му, включена термична защита .

Има и други причини, които водят до неправилно функциониране на нагревателя. Една от тях е развален електронен модул.(компютър ако е електронен бойлера). Мащабните отлагания по нагревателя водят и до произволно включване или изключване без да е достигнало исканата температура. Така се стига до невъзможност да се затопли водата.

Имайте предвид, че за разлика от други уреди, свързването на бойлера е доста по-сложно. Това предполага и по-голям риск за непрофесионалистите, решили да оправят проблема сами. Често причината за неправилното функциониране на нагревателния елемент може да бъде неработещ електронен модул. Не се опитвайте да го поправите или смените сами. 

Въпреки това всеки домашен майстор може да провери изправността на уреда. За целта е необходим мултицет с който да замерите нагревателя който трябва да се измери в Омове и трябва да се между 25-40 ома. Все пак за да откриете истинската причина за повредата в бойлера, по-добре повикайте професионален техник.

В случай, че водата в уреда вече не се затопля достатъчно, следващият най-често срещан проблем е проблем в терморегулатора. С него се управлява температурата, според вашите нужди. Най-доброто решение при такъв проблем е да се обърнете към сервиз.

Често срещани са и повредите в клапаните или уплътненията на бойлера- поради които той протича и използването му е доста опасно .  Тяхната амортизация води до непрекъснато капене на вода. Течът, от своя страна, предизвиква появата на корозия на елементите в уреда, които впоследствие се повреждат. Освен това, капенето на вода от уплътниетелните елементи на бойлера застрашава живота ви и на другите използващи . В такива случай е нужен незабавен ремонт или подмяна на бойлера.

Не на последно място, при повечето от старите бойлера се стига до появата на ръжда. Корозията обхваща различни елементи на уреда. Това налага подмяната на цялото оборудване, заради опасността от поява на пукнатини в резервоара.

За да сте сигурни в правилното функциониране на бойлера и безотказната му работа, извършвайте редовна профилактика или при съмнения за повреди извикатейте техник.Ако при монтаж на чисто нов бойлер не ви затопля водата причините може да са много. Едно от тях е неправилен монтаж във която трябва да се съмнявате най много. Първо трябва да се обезвъвдуши и след това да се изкача поне 40 мин да се появи топла вода. Ако бойлера е монтиран в апартамент и АКО В АПАРТАМЕНТА ИМА ТЕЦ то може бойлера да се източва в тръбите на теца и от там също да нямате топла вода. Поради възможни причини то е добре да го монтира квалифициран техник който знае какво прави. 

 

Така изгежда защитата върху термостата на всеки бойлер. На по новите модели бойлери защитата е в дупчица и трябва да я натиснете с игла. Не е като на снимката с бутонче.

Отстъпки 

Бърза доставка

Връщане на пратка

Гаранция

Опция за Плащания

Shopping Cart