Шум от Бойлера – Възможни причини

Facebook
Twitter
LinkedIn

Части за бойлери

Причини за появата на шум от бойлера

Препоръчително е да се извършва редовна профилактика на всеки битов уред, за да бъде безотказно неговото функциониране. Когато става дума за бойлера, трябва да бъдем особено внимателни. Неговото първоначално свързване е от ключово значение за безопасната му работа.

С течение на времето от бойлера може да се появи шум. Това се отнася предимно за по-стари уреди или такива от по-нисък клас. Причината за шума може да сигнализира за по-сериозен проблем. За тази цел е необходимо да се обърнем към специалист, за да установи дали уредът подлежи на ремонт.

Една от основните причини, които са посочвани за шум от бойлера, е проблем в електрическата част. Сред често изтъкваните възможности е амортизация на водосъдържателя на уреда. Сред основните „виновници“ за шум от бойлера се сочат и повреда на нагревателя, термостата или терморелето. По принцип шумовете от уреда са повод за притеснение, особено ако е по-стар модел.

Когато има повреда в електрическата част, тогава бойлерът започва да издава звук, подобен на работата на електрическа кана за вода. Единственото решение в случая, е да се обърнете към професионален техник. Специалистът ще подмени нагревателя или друга електрическа част, която се е повредила.

От бойлера е възможно да се чува пукане, което също се дължи на проблеми с някои от неговите елементи. Причината може да е в некачествен нагревател или водосъдържател. Повреди в тези елементи води до свиване и изпускане на налягането във вътрешната система.

Повреда в сухия нагревателен елемент е сред причините за появата на шум от бойлера. При този елемент спиралата му е затворена в специална обвивка. Сухият нагревателен елемент не трябва да има контакт с водата. Когато той се счупи или се появи пукнатина в обвивката му, се чува характерно съскане на течността, попаднала върху спиралата.

Освен това, характерното пукане от бойлера може да е причинено от дефектирал възвратен клапан. В някои от по-евтините уреди подобни елементи са изработени от по-тънка стомана или по-некачествени материали. При подобен проблем е най-добре да се обърнете към оторизиран сервиз за бойлери. Там ще получите най-добрият съвет за решаване на проблема с уреда.

Характерното пукане може да е причинено и от по-разхлабена връзка на нулата, като по този начин бойлерът са захранва с нула от меките връзки.АКО ДЕЙСТВИТЕЛНО УРЕДА КОМПЕНСИРА ПРЕЗ НУЛАТА ТО ОСНОВНИЯ ПРИЧИНИТЕЛ ЗА ТОВА Е КЛЮЧ КОЙТО Е МОНТИРАН ПРЕДИ БОЙЛЕРА, той превхръял вътрешно и по този начин няма как да занулите бойлера и върви ток про меките връзки. А това от своя страна води до появата на шум от уреда. Пукане се чува и при наличието на корозия в тръбата за топла вода на бойлера. Поради тази причина е желателно да се извършва редовна профилактика на уреда, която би ви спестила немалко главоболия и допълнителни средства.

Друга възможна причина за шум от вътрешната част на бойлера е наличие на въздух в него. До голяма степен това се дължи на неправилен монтаж. Самият уред е създаден по такъв начин, че да не пропуска въздух във вътрешната част. При правилен монтаж подобен проблем не би трябвало да се получава. Причините за поява на въздух в уреда са няколко: лошо направена нивелация, недобро обезвъздушаване или поставяне на хоризонтален бойлер във вертикално положение, както и обратния вариант.

При всички случаи, подобни проблеми с уреда могат да бъда разрешени в специален сервиз за битова техника.

elektri4ko.com

 

Отстъпки 

Бърза доставка

Връщане на пратка

Гаранция

Опция за Плащания

Shopping Cart