Прахосмукачката не дърпа достатъчно – Причини

Facebook
Twitter
LinkedIn

Защо прахосмукачката не дърпа?

Части за прахосмукачки

Факт е, че битовите уреди не са вечни и се развалят поради най-различни причини. Един от тях е прахосмукачката, без чиято помощ не можем да си представим поддържането на чистота в съвременния дом. Причините за появата на повреди в уреда са няколко. Но невъзможността на прахосмукачката да дърпа както преди, е сред най-често изтъкваните.

В повечето случаи повредата трябва да бъде отстранена от квалифициран специалист. Според повечето сервизи за битова техника има няколко основни причини, които са в основата на недобрата работа на прахосмукачката.

В случай, че уредът отказва да се включи и спре да събира боклука, това може да се дължи на прегряване на някои от вътрешните части на устройството. Възможно е торбата за прах или филтрите да са задръстени. В резултат на това самият уред започва да се нагрява и се стига до самоизключването му.

Най-доброто решение е да почистите филтрите и торбата за прах. Ако и това не доведе до промяна, по-добре ги заменете с нови. Подобни елементи от прахосмукачката не са трудни за намиране и може да ги купите от почти всеки магазин за битова техника.

Друг възможен повод за недоброто засмукване от прахосмукачката е задръстен гъвкав маркуч. Ако сте сигурни, че именно в това е проблемът, трябва да изключите уреда и проверите дали няма попаднал предмет вътре. 

Сред основните причини за повреди в прахосмукачката се изтъква и дефектен захранващ кабел. Това е един от проблемите, който налага намесата на специалист. Само той може да констатира проблема и да ви даде съвет за неговото разрешаване. Хората, които имат базови познания по ел. уреди, могат и сами да проверят дали кабелът е прекъснат или амортизиран.

Останалите причини за проблеми с дърпането на прахосмукачката изискват намесата на техник или специализиран сервиз. Един от тях е замърсяване или повреда в двигателя. Моторът на уреда е сред най-скъпите части в него, а ремонтът никак не е лесен. Ето защо, препоръчително е да се обърнете към квалифициран майстор, който да го поправи или подмени, ако е необходимо.

Наред с това, причина за по-слабото засмукване на прахосмукачката може да е проблем с електронното управление на мощността. Има доста модели от този вид уреди, които са снабдени с подобна опция. Благодарение на него се регулира мощността на работа. Когато управлението на силата на засмукване не функционира правилно, това се отразява и на способността на прахосмукачката да дърпа задръстен маркуч може да е причината или запушен филтър или напълнена торбичка с боклук.

Друг проблем, който има пряко отражение върху работата на уреда, е дефект в механичното регулиране на мощността. Почти всяка съвременна прахосмукачка е снабдена с плъзгач на дръжката. С негова помощ също може да се регулира мощността на уреда. В повечето случаи, при амортизация на плъзгача може да остане в някакво положение а всъшност вие да си мислите ,че сменяте и засилвате оборотите и те всъшност няма да се променят.

elektri4ko.com

Отстъпки 

Бърза доставка

Връщане на пратка

Гаранция

Опция за Плащания

Shopping Cart