Каква Кафемашина да си купим

Facebook
Twitter
LinkedIn

Кои са често срещаните проблеми с кафемашините . Резервни части за кафемашините

Кафето е любима напитка на милиони хора по света. Повечето от нас не могат да си представят ден, в който да не изпият поне една чаша от ароматната напитка. Все по често потребителите купуват кафемашини, за да се насладят на прясно приготвено кафе в домашна обстановка. Основният въпрос е какъв вид да изберете.

В различните магазини за битови уреди се предлагат два типа кафемашини. Първият е с ръкохватка. Голяма част от хората предпочитат именно този вид. Несъмнено кафемашините с ръкохватка правят по-добро кафе. Работното налягане на помпата на уреда е 18 бара. По този показател кафемашините с ръкохватка се различават от т. нар. роботи. 

Помпата на автоматизираните уреди работи с налягане от 16 бара. Но не само това е разликата между двата вида. Кафемашините-роботи са доста „по-капризни“, когато се стигне до ремонт. За сметка на това, обаче, автоматизираните уреди ви спестяват ценно време, а и са по-удобни за използване.

В ранните часове на деня бързаме да не закъснеем за работа. А кафемашините-роботи са най-доброто решение за нашето забързано ежедневие. Това е и главната причина за тяхната популярност сред потребителите. Всеки човек би искал сутрешното му кафе да бъде готово за минути, без да губи от времето си, както е при приготвянето на напитката с ръчна кафемашина.

Колкото повече от функциите на уреда са автоматизирани, толкова е по-висока цената му. С някои от най-скъпите кафемашини-роботи ще получите горещата си напитка за минута. Проблемите с този вид уреди са свързани с керамичните мелачки. Впрочем те са сред най-здравите части на машината, но както и при всички останали детайли, тяхната амортизация е неизбежна с течение на времето.

Проблемът с повреда на керамичните мелачки е тяхната цена. Ако те се развалят, по-добре е да си купите нова кафемашина. Макар и да напитката от уредите с ръкохватка да е по-хубава, роботите печелят предимство със своята практичност. 

Ето и най-честите проблеми с кафемашините тип робот.

  • Запушен воден филтър;
  • Неправилно зададени настройки на контролния панел;
  • Амортизирано уплътнение;
  • Задръстени водопроводи;
  • Дефект в някои от частите на кафемашината;
  • Повредена помпа

Дефекти по кафемашините тип с ръкохватка

  • Запушена цедка в ръкохватката ( ще изтича много слабо кафето)
  • Упътнение
  • Повредена помпа

Не забравяйте да използвате само филтрирана вода за приготвянето на вашата кофеинова напитка.Иначе рискувате да се задръсти с варовик. Това няма значение кой вид машина . Дори автоматичното почистване на кафеавтомата това не помага при варовита вода.

Почистването на машината трябва да се превърне в ежедневна рутина за вас. С времето рискът от окисляване на металните части се увеличава. Това не само ще повлияе върху качеството на горещата напитка, но има опасност машината да се повреди безвъзвратно, ако не вземете навреме необходимите мерки.

Сред често срещаните проблеми при този вид уреди е изтичането на вода. В този случай филтърът може да е запушен. Друга възможност е повреда в клапана на машината. Ако почистването на филтъра и уплътнението не дадат резултат, тогава се обърнете към професионален техник.

Отстъпки 

Бърза доставка

Връщане на пратка

Гаранция

Опция за Плащания

Shopping Cart