Съдомиялната неизточва мръсната вода

Facebook
Twitter
LinkedIn

Защо съдомиялната на източва вода

Съдомиялната машина е един от най-сложните от техническа гледна точка уреди. За сметка на това, обаче, тя става все по-популярна сред съвременните потребители, най-вече заради удобството и компактността си. Но както всеки домакински уред, съдомиялната също се поврежда с течение на времето.

Един от най-често срещаните дефекти на машината е невъзможността да източва вода. Това е особено неприятно за всяка домакиня. Повредата може да бъде констатирана след края на работния цикъл на уреда. Водата се събира в долната част на машината, но така и не се оттича в маркуча за мръсния канал.

Има няколко основни причини за появата на този проблем. 

Поради тази причина е важно монтажът на съдомиялната да бъде извършен от професионален техник. Именно той ще даде гаранция за безотказната работа на машината.

Може проблемът да се крие в задръстване на филтъра с части от отпадъци- най често костилки попадат в и блокират помпата за изпомпването или , ако сте счупили чаша е попаднало стъкло в помпата. Наред с това, маркучът към канализацията също трябва да се прегледа, ако и при него има някакви запушвания.    

При условие ,че установите дефект в уреда вие го ресетнете за да смени програмата. Съодмиялните са програмирани та ,че да тръгнат с изпомпване и ако чувате помпата да работи то значи има зчапушване. АКО ЧУВАТЕ ЛЕКО ЖУЖЕНЕ ТО НЕЩО Е БЛОКИРАЛО ПОМПАТА . 

  • Ако помпата се чува да върти но не изкарва водата, то вероятно има запушване по маркуча, най често срещан проблем е запушен сифон под мивката, ако на съдомиялната мръсния канал се излиза в сифона то е запушен сифона.
  • Ако се чува жужене и помпата не завърта то значи трябва да се извади дренажната помпа и да се погледне какво я е блокирало.
  • Много са редки случайте на прегънат маркуч и водата не може да се изхвърли в канала.

Всички тези проблеми могат да бъдат установени от вас или специалист , просто следвайте астъпките по горе.. Останалите причини за невъзможността на уреда да изпомпи водата са доста по-сериозни.

Повреда в някои от основните компоненти на машината(компютър) също е сред честите поводи за некачествената ѝ работа. Има редки случай за прекъснат кабел във вратата,реално той не може да подаде напрежение към помпата и по този начин тя несработва. Поради факта на всички съдомиялни машини ,че снопа с инсталацията минава долу във вратата то и това нетрябва да го изключвате като вариант. Ако сте сигурни, че невъзможността на уреда да изпомпва вода не се дължи на запушване или заседнали твърди частици, тогава трябва да се направи диагностика на някои от основните елементи на съдомиялната. 

Друг проблем може да е повреда в контролния модул. Всъщност това е един от най-важните компоненти на съдомиялната. Лошата новина е,че контролния модул е малко по скъп от другите компаненти НО ЗА СМЕТКА НА ТОВА СЕ РЕМОНТИРАТ УСПЕШНО.

Последните три проблема, водещи до невъзможност да се изпомпи водата от машината, може сами да изследвате и стигнете до решение.

Отстъпки 

Бърза доставка

Връщане на пратка

Гаранция

Опция за Плащания

Shopping Cart