Профилактика на Пералня ,Почистване на Пералня машина

Facebook
Twitter
LinkedIn

Как да направим профилактика на пералнята

Поддръжката на една пералня е важна предпоставка за нейния по-дълготраен живот. Редовната профилактика влияе върху качеството на работата ѝ, но в същото време гарантира и по-добрата хигиена във вътрешността на машината. Има някои основни неща, които можете да направите сами, за да си осигурите по-чиста и качествено функционираща пералня. 

Първото действие е да включите машината на програма, която продължава около час и половина. Препоръчително е температурата да бъде най-високата възможна. По този начин ще унищожите бактериите и микроорганизмите, неразтворените прахове които са полепнали по вътрешната част на бараба , натрупали се с течение на времето във вътрешността на уреда.

Замърсяванията по пералнята могат да бъдат отстранени и ръчно на( местата които е достъпно ). За целта ще ви бъде необходима обикновена четка за зъби или кърпа. Трябва да обърнете специално внимание на гуменото уплътнение, където се натрупва част от мръсотията, и там е основния причинител за миризма . 

Един от популярните методи за почистване на пералнята е използването на лимонена киселина. С нея се премахват по-упоритите петна във вътрешността на уреда,.Лимонената киселина се изсипва в чекмеджето за препарат. Можете да я използвате и в барабана на машината. Количеството на лимонена киселина, предназначена за вътрешността на уреда, зависи и от размера на барабана, но да е поне две тубички по за готвене, иначе няма смисъл .Тогава можете да използвате програма на пералнята, която е с най-дълъг работен цикъл. Температурата на водата трябва да е минимум около 60 градуса. По-малките наслоявания по барабана се премахват с по-кратка програма. И при двата работни цикъла пералнята машина трябва да е празна без пране. След свършването на по-кратката програма можете да подсушите барабана и гуменото уплътнение с кърпа. 

Повечето съвременни перални имат и специална ПРОГРАМА ЗА САМОПОЧИСТВАНЕ, благодарение на която се извършва почистване на вътрешността на машината. С тази специално обозначена програма на уреда се премахват наслояванията по барабана на уреда, като се унищожават и натрупалите се бактерии.

Благодарение на напредналта технология има разработени препарати за почистване на перални може да ги откриете в нашия онлайн магазин elektri4ko.com . Тези препарати са предвидени за всичко от което имаме нужда 

 – Дезинфекция

 – Премахване на отлагания

 -Миризма 

Никога не е излишна една профилактика на вашия уред при най малките съмнения за нещо нередно в него. Наред с това трябва да прегледате Пералнята за замърсен филтър , ако използвате кърпички за цветно пране, често влизат в филтъра и задържат пяната от омекотителя и започва да мирише ужасно защото водата не се изцежда докрай от Пералнята. 

По-елементарната профилактика на всяка пералня може да бъде извършена и в домашни условия. Едно от условията за по-доброто функциониране на машината е доброто подсушаване на вътрешната част на вратата, уплътнението и барабана след всеки цикъл на пране. Освен това се препоръчва да се използва най-малко веднъж в месеца работна програма с температура на водата от поне 60 градуса.

Също НЕ трябва да се прекалява и с използването на перилния препарат. Поставете толкова количество от праха за пране, колкото е необходимо за дрехите, които поставяте в машината. Трябва да имате вземете предвид и тяхната степен на замърсяване. По-новите модели уреди са оборудвани със специална система, с чиято помощ веднага можете да определите какво количество перилен препарат ще ви е необходим за съответното пране. 

Важно условие за доброто функциониране на пералнята е редовното изхвърляне на течността и мръсотията, събрала се във филтъра. При повечето модели той се намира в долната лява част на корпуса. Трябва да го извадите внимателно и да го почистите. Но за целта използвайте и съд, в който да се оттече насъбралата се вода във филтъра.

Отстъпки 

Бърза доставка

Връщане на пратка

Гаранция

Опция за Плащания

Shopping Cart