Пералнята къса дрехите

Пералнята къса дрехите – Възможни причини

Facebook
Twitter
LinkedIn

Защо пералнята къса дрехите
Сред най-неприятните проблеми с пералните машини е скъсаните дрехи след пране. Това се случва предимно с по-тънките материи. Но доста често и по-дебели тъкани се деформират, като хавлии или дънки например. Скъсването на дрехите след пране може да се предотврати. Дори и ако не сте специалист, лесно можете да направите профилактика на пералнята, за да премахнете проблема.
Най-честите причини за скъсаното пране е наличието на твърди частици в барабана. След последното пране в пералнята може да са останали дребни монети, метални елементи и др. Желателно е да проверявате добре джобовете на своите дрехи преди да ги поставите в барабана. Твърдите предмети не само причиняват скъсване на тъканите в пералнята, но могат да доведат и до по-сериозни проблеми с уреда. 
Можете сами да установите наличието на малки метални елементи в барабана. Вътрешността на пералнята се проверява с дамски чорапогащник, защото е изключително тънък. Ако неговата тъкан се нарани, тогава има малък предмет в барабана, който трябва да премахнете, преди да включите работната програма.
Циповете и копчетата на дънките или ризите също могат да доведат до деформиране на дрехите след пране. Препоръчително е да закопчавате дрехите си и да ги обръщате наопаки преди да ги поставите в барабана.
Ето и основните „виновници“ за повредените тъкани след пране:

Причина Решение
Износени лагери -Ремонт или смяна

Повреден гумен маншон-Подмяна от техник

Наличие на предмети в пералнята-Проверете барабана

Дефектен барабан-Ремонт или смяна

Друга от причините за скъсване на дрехите след работния цикъл може да е програмата, която сте избрали. По-високите обороти на центрофугата причиняват деформация на някои видове тъкани. Някои от дрехите могат да бъдат прани само на определена температура или работен цикъл, а за други се препоръчва и използването на студена вода. Информация за това може да намерите и на етикетите на самите тъкани. Най-често се използва центрофугиране на 800 оборота.
Претоварването на барабана също води до деформация на тъканите. Някои от дрехите се закачат за други, особено ако имат метални копчета или ципове. Една от неприятните причини за скъсване на тъканите след пране може да бъде и повреда в лагерите на машината. Точно тези детайли от уреда задвижват барабана. Разхлабените или износени лагери рефлектират върху функционирането на пералнята. Стига се до износване на барабана, който не може да работи с желаната скорост.
Знак, че лагерите на пералнята са износени и трябва да се направи ремонт на машината, е появата на шум от пералнята по време на пране. За да се извърши качествена поправка, ако се стигне до подобен проблем, обадете се на доказан техник или оторизиран сервиз. 
Сред причините за скъсани дрехи след работен цикъл се сочи и износване на гумения маншон. С времето той се амортизира, като това води и до „захапване“ на тъканите по време на пране. Един от най-неприятните проблеми, които водят до скъсване на дрехите в пералнята, е дефектен барабан. По принцип във фабриката той се изрязва с лазер. Ако това не е направено правилно, тогава се стига до скъсване на дрехите по време на пране. 
Повредата на тъканите в пералнята е сигнал за проблем, който не трябва да игнорирате. Ако проверите вътрешността на барабана за наличието на твърди предмети и не намерите попаднали там монети или копчета, потърсете помощта на професионален техник. Той ще извърши профилактика на машината, за да установи причината за проблема.


 

Отстъпки 

Бърза доставка

Връщане на пратка

Гаранция

Опция за Плащания

Shopping Cart