Теч от вратата на Пералнята – Поправка и причини

Facebook
Twitter
LinkedIn

Защо вратата на пералнята тече

Течът от пералнята е неприятен проблем, но в някои от случаите може да бъде разрешен и от вас. Въпреки това появата на вода от вратата на машината е достатъчен повод да се извърши профилактика.
Недобре затворената пералня е една от основните причини за теч. Винаги проверявайте вратата на машината дали и заключена, преди да започне работния цикъл. Трябва да се уверите, че дрехите не пречат на затварянето на машината. Когато заключвате пералнята трябва да се чуе изщракване на вратата. То показва, че машината е затворена добре и можете да изберете желаната от вас програма за пране. 

Причина за поява на теч от вратата на пералнята

Решение

Недобре затворена врата

Не претоварвайте машината, проверете за заклещени дрехи

Износено гумено уплътнение

Подмяна с ново

Голямо количество препарат

Спазвайте инструкциите за пране на машината

Наклон на пода

Поставяйте машината на нивелирана повърхност

Претоварването на барабана също може да пречи на вратата да се заключи правилно. За всяка машина си има определена вместимост, с която трябва да се съобразявате. Всяко претоварване на уреда може да стане причина за появата на теч от вратата, като води и до други проблеми с работата на пералнята.
Преди всеки работен цикъл е желателно да проверявате и гуменото уплътнение на машината. Остатъци от перилен препарат може да се наслагват във вътрешната част на корпуса, което пречи на оплътняването на врата. Поддръжката на гуменото уплътнение е важно условие за правилното функциониране на машината. Почиствайте пространството между вратата и маншона с влажна кърпа преди всеки работен цикъл.
Доста често наличието на вода в предната част на пералнята се дължи на амортизирания гумен маншон. С честото използване на пералнята уплътнението се износва и му се запушват дренажите с мухъл . Това става заради непрекъснатото му съприкосновение с топлата вода. Гуменото уплътнение на вратата трябва да бъде сменено от специалист, който ще гарантира за качествено извършената работа.
Сред по-безобидните причини за появата на теч от предната част на пералнята е използването на прекалено голямо количество перилен препарат. Образуването на повече пяна може да е резултат и от използването на стар или некачествен прах за пране. В този случай водата започва да прелива от чекмеджето за препарати, като се стига и до теч от вратата на машината. Уверете се, че добавяте нужното количество перилен препарат, предназначено за използване за съответния уред или дрехи.
Течът от вратата, дължащ се на препълването на чекмеджето за прах за пране, в повечето случаи се отдава на гумения маншон. Ето защо, установяването на действителната причина за появата на вода в предната част на машината може да бъде установено само от специалист.
Голямо значение за добрата работа на машината има и замърсяването на дрехите за пране. Колкото по-голямо е то, толкова повече перилен препарат сте склонни да използвате. Но прекомерното количество води до недобрата работа на машината, което в много случаи става причина и за появата на теч от врата.
Друга причина за появата на теч от вратата на пералнята е недобрата нивелация на мястото, където е поставена машината. Наклоненият под играе решаваща роля за качественото функциониране на уреда.
Появата на теч от пералнята е основен повод за притеснение. Поради това винаги трябва да използвате услугите на техник или оторизиран сервиз, където ще направят цялостна профилактика на машината, за да установят причината за проблема.

 

Отстъпки 

Бърза доставка

Връщане на пратка

Гаранция

Опция за Плащания

Shopping Cart