Грешка LE при LG – Решение на проблема

Facebook
Twitter
LinkedIn

Кога се показва грешка LE на пералня LG

Пералните са снабдени с електроника и иновативни датчици, чиято задача е да следи за правилната работа на отделните елементи. При възникването на повреда се появява съответен код на грешка, който показва проблем с функционирането на машината или повреда на важна нейна част. Това се отнася и за пералните LG. При по-новите модели се появява на дисплея код LE. Но какво означава тази грешка и може ли да бъде оправена?
Кодът LE се появява по различни причини. За да сте сигурни в какво точно се състои проблемът, трябва да извършвате редовна профилактика на пералнята. Само така веднага ще можете да прецените кога нейната работа е достатъчно качествена и да забележите първите признаци на зараждащ се проблем с някои от функциите или основните ѝ части.
Без значение дали пералнята е в гаранция или не, най-удачният вариант за нейната поддръжка е да използвате услугите на един и същ сервиз за битова техника. Там винаги ще намерите съдействие и ценен съвет относно ползването на вашата машина.
Повечето причини за появата на грешка LE изискват демонтиране на капака на пералнята. Горната част на машината се премахва, за да се стигне до основните части на машината, на които да бъде извършена профилактиката.

Ето и основните причини за кода LE:

Претоварване на двигателя

Прекъсната ел. верига

Повреда в датчика на Хол – Най честия проблем за тази грешка 

Проблем с ел. Мотора на пералнята също води до появата на грешката. Препоръчва се съпротивлението на датчика да бъде измерено с мултицет. Само той може да гарантира за качеството и надеждността на извършената диагностика.
Кодът LE се появява и по доста по-прозаична причина. При зареждането на прането е недобро затваряне на вратата се стига до неприятната грешка. Сензорът, отговорен за заключването на пералнята, сигнализира на системата, че машината не е в оптимално състояние. Уредът отказва да работи и автоматично се появява грешка LE. Може да се каже, че това е най-безобидната причина за кода на дисплея.
За да премахнете грешката, трябва да отворите отново вратата на пералнята и да я затворите плътно. Можете и да изключите уреда от ел. захранването, ако имате съмнение в дефект, появил се в системата за управление. След 10-15 минути включете пералнята отново, за да проверите дали кодът ще се появи.
Но в случай, че пак се стигне до изписване на грешка LE, проблемът се крие в някой от основните елементи на машината. За тяхното отстраняване трябва да се махне мотора който в случая е DIRECT DRIVE, и до буксата на мотора има сензор който е на щипка , в него има малка платка която и гърмят съпротивленията. По този повод платчицата не отчита правилното въртене на мотора.На снимката е показано по долу.
Проблем с мотора е следващата вероятна причина за появата на грешка LE. Най-неприятната от тях е претоварване на мотора на пералнята. При подобен проблем датчикът на двигателя не функционира правилно. Той е монтиран на мотора, който е от вида Direct Drive . Датчикът има платка, която прекъсва и така се стига до неравномерната работа на двигателя. Моторът не функционира на правилната честота, а това води и до появата на грешка LE.
Всички причини за недобрата работа на пералните LG и изписването на неприятен код за повреда са отстраними, стига да поддържате често своята машина, като се доверявате само на доказани сервизи за битова техника.

Отстъпки 

Бърза доставка

Връщане на пратка

Гаранция

Опция за Плащания

Shopping Cart