Искрене при Микровълновата фурна – Решение

Facebook
Twitter
LinkedIn

Части за Микровълнови фурни

Искрене от микровълновата фурна

Появяването на искри от микровълновата фурна е основателен повод за притеснение. Това говори за сериозен дефект в някои от частите на уреда. Но искренето може да се дължи на неправилното използване на уреда.
Когато се появи подобен проблем трябва да изключите микровълновата фурна от ел. захранването и да се обадите на професионален техник. По този начин ще предпазите дома си от по-сериозни последици.
Искренето от микровълновата фурна може да се предотврати, ако спазвате инструкциите за употреба. Най-важното изискване при затоплянето на ястия е да не се използват метални предмети или съдове. Именно съприкосновението с подобни покрития води до появата на подобен проблем с уреда.
Ето и някои от основните причини за искренето от микровълновата фурна:

Неправилна употреба

Появата на драскотини и износване на плочата и стените

Ръжда по слюдата

Само използването на неметални съдове гарантира безопасността на вас и по-дълготрайния живот на уреда. Но останалите причини за появата на искрене от микровълновата фурна са доста по-неприятни и трябва да използвате услугите на професионалист.
Когато затопляте повече храна в уреда и използвате по-големи съдове, във вътрешността се утаяват мазнина. А съприкосновението на чиниите с плочата и стените водят до появата на драскотини.
С течение на времето емайлът на вътрешните части на микровълновата фурна започва да се разпада, а това е и една от основните причини за искренето. Впрочем неправилното почистване и поддръжка на уреда също водят до този неприятен проблем.
Когато решите да премахнете натрупалата се във вътрешността храна, трябва да внимавате да не надраскате покритието на плочата и стените. Наслоената мазнина и храна по вътрешността на фурната също оказват пагубно влияние върху нейната качествена работа. Трябва да почиствате стените и плочата на уреда навреме, за да не се появи нежелана повреда, която би застрашила безопасността на дома ви.
Това се отнася в пълна степен за работата на вълноводите в микровълновата фурна. Наслоената мазнина във вътрешността на уреда влияе неблагоприятно върху тяхната работа. В един момент остатъците от храна могат да се възпламенят, когато решите да затоплите своето ястие.
Не на последно място, обелването на слюдата във вътрешността на микровълновата фурна води до неприятното искрене. Причината за нейното износване може да се дължи както на неправилната употреба на уреда, така и на използването на метални съдове за затопляне на ястията. Слюдата е метална и се намира обикновено в десния ъгъл и се маха без инструменти , но покритието ѝ трябва да  не е олющено защото при работа взаимодейства с магнетрона на фурната. Оправията е да си купите нова слюда обикновенно са с стандартни размери и преди да монтирате почистете мястото където ще легне , ако има искряло по боята и оголено трябва да почистите с спирт и с малка четка да го боядисате , защото в противен случай и да монтирате новата слюда ще има съюото искрене. Да не се стига до нежелано искрене от микровълновата фурна.

Отстъпки 

Бърза доставка

Връщане на пратка

Гаранция

Опция за Плащания

Shopping Cart