Профилактика на Абсорбатор Аспиратор – Ширма профилактика

Facebook
Twitter
LinkedIn

Как да почистим абсорбатора вкъщи

Части за аспиратори

Филтри за аспиратори

-Алуминиеви филтри за аспиратори

Мотор за аспиратор

Поддържането на чистота вкъщи не е просто поредното домакинско задължение, но и на начин да предпазите жилището си от бактерии. Един от уредите, който трябва да бъде постоянно почистван, е абсорбаторът. Той се използва ежедневно. С помощта на абсорбатора се пречиства въздуха в трапезарията от неприятни миризми и изпарения.
Представете си кухня, колкото и голяма да е тя, в която няма подобен уред. Помещението лесно ще се овлажнява, а постепенно утаената миризма ще полепне по мебелите и шкафовете. Напълно резонен е въпросът колко често трябва да почистваме абсорбатора.
Желателно е да го правим след всяко готвене. Винаги, когато почистваме фурната или стъклокерамичните плотове, трябва да обърнем специално внимание и на абсорбатора. Така ще запазите кухнята си по-чиста, като в същото време ще си осигурите по-комфортен дом, в който няма да има неприятни остатъци от миризми и мазни изпарения.
Как да почистите абсорбатора:

Свалете филтрите и ги третирайте с препарати или ги накиснете с леген с препарати

Почистете вътрешната част на абсорбатора и въздуховода с обезмаслител 

Отстранете мръсотията по корпуса на абсорбатора

Най-лесната част от поддръжката на уреда е премахването на наслояванията от филтрите му. Препоръчително е да ги проверявате на всеки един-два месеца. Трябва да ги почистите както отвън, така и отвътре. Впрочем различните модели абсорбатори се предлагат с различни филтри. Те могат да бъдат стенни, телескопични, островни, за вграждане и дори декоративни.
Тяхната основна задача е пречистването на въздуха по време на готвене. За да свалите филтрите е необходимо да сте запознати как работи уредът. Можете да се посъветвате и с ръководството за експлоатация на абсорбатора.

Когато свалите филтрите използвайте влажна кърпа, за да ги почистите от наслоената мазнина или мръсотия. В някои случаи можете да си послужите с четка за зъби или кухненска гъба. Никога не използвайте телени четки, които ще наранят целостта на филтрите и могат да ги повредят. Преди да ги поставите обратно на уреда, трябва да обърнете специално внимание на отделните части на абсорбатора. Почистете уреда както отвън, така и отвътре.
Някои от абсорбаторите функционират с филтри, които са с активен въглен. При тях не е нужно да ги почиствате. Самите уреди всмукват изпаренията, като пречистват въздуха в кухнята. Именно активният въглен задържа мръсните пари. Такива филтри не се почистват, а се подменят редовно.
Може би най-трудната задача от профилактиката на абсорбатора е свързана с достигането на някои от неговите зони. Дори и да не успеете да почистите края на въздуховода, по-добре се опитайте да почистите вътрешната част и предната му страна.
За да отстраните мръсотията от уреда използвайте препарат за мазнини. Нанесете го внимателно, като изчакайте да подейства. След известно време, когато препаратът разгради наслоената мръсотия, премахнете натрупаната мазнина с мокър парцал или гъба. Нанасяйте препарата, докато не постигнете желания резултат.
Съществува и доста по-нетрадиционен начин за почистване на уреда. Оставете две тенджери, пълни с вода, сода бикарбонат или бял оцет, върху котлона под абсорбатора. Уредът ще всмуче изпаренията, като парата постепенно ще започне да разтваря наслоилата се във вътрешността мазнина. Основното неудобство на този вид почистване се състои в това, че ще ви отнеме поне час, докато заври водата.
Преди да почистите абсорбатора отвън е необходимо да го изключите от тока. За да сте сигурни какъв препарат да използвате, трябва да знаете от какви материали е изработен уредът. Ако уредът е от неръждаема стомана, тогава почистването ще бъде доста по-лесно и бързо. За целта ви трябва само мокра кърпа или гъба.
При абсорбатори, изработени от стъкло или пластмаса, не е желателно използването на шпатула. Подобни уреди могат да се почистят с препарати, предназначени именно за такива материали.

Профилактиката на абсорбатора е изключително важна за запазването на комфорта в кухнята. Ето защо винаги използвайте услугите на професионален техник или оторизиран сервиз, когато ви се наложи да отстраните неизправност в уреда или да го поддържате в оптимално състояние.

https://elektri4ko.com

 

Отстъпки 

Бърза доставка

Връщане на пратка

Гаранция

Опция за Плащания

Shopping Cart