Съдомиялната Не пълни с вода и Бучи

Facebook
Twitter
LinkedIn

Части за съдомиялни 

Защо съдомиялната непрекъснато изпомпва вода

Въпреки че на някои съдомиялни машини се запушват маркучите и не се оттича водата, други показват съвсем различна грешка. Тя е свързана с непрекъснато изпомпване, дори и когато не сте задавали подобен работен цикъл. Има няколко причини за появата на този проблем.
Ето и основните симптоми за повредата в съдомиялната, която води до непрекъснато източване на вода:

Режимът стартира преди избор на работен цикъл- Наводнение Аквастоп защита активиране

Изпомпването продължава повече от минута- Запушване по маркучите или сифон – мръсен канал

Включват се светлините на контролния панел, предупреждаващи за проблем с машината

Първата причина за проблема е свързана с поставянето на недобре почистени съдове в машината. Не забравяйте да отстраните остатъците от храна, преди да сложите посудата в съдомиялната.Често костилки от маслини или други едри отпадъци попадат и попречват помпата или маркучите.
При някои съдомиялни машини се натрупва по-голямо количество течност в основата, която е доста над желаното ниво.Пресостат за налягане на вижда нивото или е повреден.Това води до активиране на превключвателя, чиято задача е да сигнализира за риск от евентуално наводняване.
Една от най-неочакваните, но напълно резонни причини за непрекъснатото изпомпване, се крие в почистващия препарат(таблетки за измиване), който използвате. Той трябва да е съобразен с вида съдомиялна, както и със степента на замърсяване на посудата. Избягвайте да използвате некачествени препарати. (Био таблетки или препарати с които правят високо ниво на пяна) . Многото пяна в уреда не е гаранция за качествено измиване. По този начин те активират аварийно ниво , ако е високо количеството пяна.
Третата причина за непрекъснатото изпомпване на течността от машината е в дренажния маркуч. Когато той е поставен на ниво, по-ниско от машината, се стига да проблем с оттичането. Следете за количеството течност в машината, когато е включена в работен режим.
Нивото на водата в съдомиялната трябва да стига точно под уплътнението на вратата или малко по малко.  Уверете се, че дренажният маркуч не е поставен по-ниско. Той има приспособление, наречено U-образна форма.Мачркуча трябва да има чупка тип U при монтаж. 

Ако вашата съдомиялна машина не спира да се източва, може се е повредил фооуметъра, той се намира отстрани на съдомиялната и той мери входа на водата. ПРИНЦИПНО СЕ ПОВРЕЖДА РИД АПМПУЛАТА КОЯТО СТРУВА СТОТИНКИ. НО ПОВЕЧЕТО ОТ СЕРВИЗИТЕ СМЕНЯТ ЦЕЛИЯ СЪД ЗА ДА НАТОВАРЯТ РЕМОНТА. Ампулата е сложена отстрани на съда за вода, тя играе ролята да даде сигнал и съдомиялната да разбере ,че има вход на вода . Тя поадава сигнал чрез магнитче което се завърта определен брой пъти и отваря и затваря ампулата .

Части за чашомиялни

Когато при него се появи дефект, това неминуемо води до непрекъснатото изпомпване което е тип авариен режим . Не трябва да се пренебрегва и възможността за запушване на филтъра. Неговото задръстване води до некачествена работа на машината.
Най-неприятната причина за непрекъснатото изпомпване на водата е повреда в дренажната помпа или утечка в  двигателя.. Понякога това може да отнеме повече време, ето защо трябва да извършвате редовна профилактика на съдомиялната.
Друга причина за стартирането на непрестанен цикъл на изпомпване е дефект в таймера или контролната платка. Некачествената им работа води до блокиране на работата на съдомиялната в режим на източване. Най-добрият начин да се справите с подобен проблем е да нулирате функциите на машината, след което да я стартирате наново. . Дори и да имате някакви общи технически познания, продължителното източване на течността от машината е сигнал за проблем в съдомиялната, който може да бъде отстранен в домашни условия просто трябва да проверите компонентите внимателно и проблема ще бъде установен.

 

Отстъпки 

Бърза доставка

Връщане на пратка

Гаранция

Опция за Плащания

Shopping Cart