Сушилня с Термопомпа или с Нагревател- Какво да си купим

Facebook
Twitter
LinkedIn

Части за сушилни

Нагревател за сушилня

Ремък за сушилня

Защо сушилнята не се загрява? 

Проблемите със сушилнята, които изискват намесата на специалист, са няколко. Един от тях е невъзможността да загрява. Впрочем сушилните, предлагани на пазара, в повечето случаи биват два вида. Първият от тях е с термопомпа, а другият е с нагревател.
Основната разлика между тях е в принципа на сушене. Машините с термопомпа работят с фреон. Всеки вид си има своите положителни и отрицателни страни. От една страна сушилните с нагревател са доста по-здрави и трудно се развалят.
В същото време машините с термопомпа са далеч по-икономични. Но когато има изтичане на фреон, тогава поправката на този вид сушилни се превръща в непосилна задача. Ремонтът ще ви излезе доста скъпо, ако се появи подобен проблем. Как се стига до тази повреда? Спойките в машината, които са във водата, се развалят. Това води до изпускането на фреон. Това пречи на машината да загрява по време на работа и дрехите не се изсушават.
Поради тази причина повечето специалисти съветват, ако си купувате сушилня, то по-добре тя да е с нагревател. Термопомпата е няколко пъти по-скъпа от реотана. Когато се стигне до повреда в отоплителния елемент, отстраняването на възникналия проблем при машините с нагревател ще ви струва значително по-евтино като ремонт.
Всички професионални уреди обаче, работят с реотан-нагревател, поддържащ желаната температура. Ролята на нагревателя е ключова, когато трябва да се достигнат по-високи градуси на работния цикъл. Повечето хора смятат, че отоплителният елемент не е особено щадящ към дрехите. Това далеч не е така.
Ето и основните причини защо уредът не загрява:

Сушилня с нагревател

Сушилня с термопомпа

Повреда в отоплителния елемент

Изтичане на фреон

Дефект в защитите или термостат кликсона

Проблем с компресора

Всяка машина си има настройки, които са специфични за уреда. Винаги можете да зададете такава програма, при която температурата на работа не е толкова висока. Повечето търговци не са склонни да признаят на своите клиенти, че машините с нагревател са доста по-надеждни и ефективни от сушилните с термопомпа и затова засилват клиента да си купи с термопомпа.
В магазините за битова техника могат да ви посочат втория вид, като най-модерен, иновативен и надежден. Но истината е съвсем различна. При сушилните с нагревател често се изключва защитата. Ако машината не загрява и спре да обдухва дрехите, това, което трябва да направите, е да махнете задния капак и сами да отстраните проблема като натиснете затищата надолу и тя възтанови веригата която се е прекъснала поради някаква причина. Защитата при този тип сушилни с нагревател се деактивира с натискането на копче, намиращо се на гърба на уреда.
Що се отнася до машините с термопомпа –  те нямат подобна функция. Всъщност този вид машини показват доста по-сериозни повреди, ако се стигне до изтичане на фреон или дефект в компресора.
Сред потребителите битува мнението, че при невъзможност на машината да суши, причината се крие в помпата, заради невъзможността на водата да стигне до резервоарчето на уреда. Проблемът при сушилните обаче които не качват вода в казанчето  и , които не загряват, е в развалената термопомпена система и нейната неспособност да изкондензира течността.
Когато избирате сушилня трябва да знаете, че профилактиката на уредите с нагревател е много по лесна отколкото на тези с термопомпа. Качествената поддръжка може да бъде извършена само от доказан сервиз за битова техника.

Профилактика на сушилня с термопомпа .

Отстъпки 

Бърза доставка

Връщане на пратка

Гаранция

Опция за Плащания

Shopping Cart