Миризма от Аспирацията – Как да се справим

Facebook
Twitter
LinkedIn

Резервни Части за аспиратори

Части за абсорбатор

Филтри за абсорбатор

elektri4ko.com – Части за битова техника

Защо аспираторът връща мирис на готвено от съседите

Кухненските уреди са необходимост, внасящи повече удобство за живеещите в апартаменти. Безотказната работа на различните прибори осигурява повече уют и комфорт, улеснявайки домакинята при готвенето на вкусна храна или когато се отбелязват семейни празници.
Значението на аспиратора в кухненските задължения много често е подценявано. До момента, в който започва да се усеща миризмата на току-що направена гозба, идваща от съседите. Ролята на аспиратора е да изчиства въздуха в трапезарията от изпаренията, образували се при готвенето. Но когато уредът започне да пропуска миризмата от съседните жилища, трябва своевременно да вземете някакви мерки.
Проблемите на аспиратора с изтеглянето на парите се случват поради следните причини:

Запушени въздушни/въглеродни филтри

Грешен размер на свързания въздуховод

Счупена перка на вентилатора

Развалена възвратна клапа (блокирана отворена )

Дефект в мотора

Точно както всяка друга домашна машина, аспираторите се нуждаят от редовна поддръжка, за да не станат твърде шумни и да продължат да работят правилно. Ако сте пренебрегнали профилактиката на уреда за известно време, вероятността да направите смяна на някой от неговите компоненти нараства. Само по този начин ще можете да гарантирате качествената работа на аспиратора в бъдеще.
Причините за връщането на миризма от съседите във вашия дом могат да бъдат няколко. Сред най-честите се изтъкват замърсените филтри, както и некачествената работа на мотор вентилатора, който не прави достатъчно обороти. Друга причина може да бъде клапа за обратен въздух, която не се затваря сама след изключване на аспиратора и остава отворена. Най-неприятният вариант е запушен комин. А това ще ви струва доста време и нерви.
Аспираторите се делят на два основни типа. Единият от тях е за вграждане другия НЕ, промяна в работата няма . И двата типа аспиратори се предлагат с въглеродни филтри. С тяхна помощ се пречиства въздуха засмуква и изтласква в комина. Когато тези филтри се запушат, способността на уреда да всмуква парите и миризмата, отделяни при готвенето, значително намалява.
Повечето модели аспиратори, предлагани на пазара, не са толкова скъпи. Изключение правят уредите за вграждане. Най-скъпите части в аспиратора са турбините. Когато се появи дефект в тях, по-добре е да си купите нов уред. Подобна повреда не е толкова често срещана, макар че тя също води до проблема с връщането на миризмата от съседните апартаменти.
Всеки аспиратор има клапа, разположена в горната му част. При стартирането на уреда се отварят малки клапи които са отгоре на изхода, а когато спре потокът на въздуха те се затварят. Предлаганите аспиратори в повечето случаи са с два размера на изходната клапа – ф120 и ф150.
Една от причините за връщането на миризмата от съседите е избор на уред, който е с различен размер от този на комина. Ако аспираторът е с клапа от ф120, а е поставен на стена, където изходният отвор е ф100, тогава със сигурност в кухнята ви ще влизат изпаренията от готвенето, идващи от другите апартаменти около вас или по вероятно е уреда да работи с една и съща сила на всички степени тоест да няма промяна в смученето на въздух .

Отстъпки 

Бърза доставка

Връщане на пратка

Гаранция

Опция за Плащания

Shopping Cart