Сушилня за дрехи Сигнализира Пълен контейнер Как да си оправим вкъщи

Facebook
Twitter
LinkedIn

Помпа за сушилня

Части за сушилни

Защо сушилнята сигнализира за пълен контейнер, а той не е

Макар и да използваме уредите всекидневно и очакваме те да работят безотказно, с течение на времето се появяват дребни проблеми, които могат да прераснат в по-сериозна повреда. Това се отнася в пълна степен за сушилните. Този вид уреди вече не са лукс или прищявка. Доста от съвременните модели перални са комбинирани и със сушилни, като интересът към подобни универсални машини непрекъснато нараства.
За да си осигурите по-качествената работа на уредите е необходимо да следите за най-малкия сигнал, сочещ за възникването на проблем в техните функции. Една от грешките, които дават сушилните, е за пълен контейнер за вода. В случай, че той не е, има няколко причини за появата на подобен знак на контролния панел. Този проблем е доста неприятен, особено ако контейнерът за вода не е напълно пълен или в него липсва каквато и да е течност.
Възможна причина за появата на сигнал на контролния панел, сочещ за проблем с работата на машината, е в поплавъка. Той може да заяжда, а това веднага сигнализира на компютъра, който показва знака за пълен контейнер. Впрочем истинският проблем се крие в помпата която изтласква водата от дъното на сушилнята към чекмеджето. Най-вероятно тя е задръстена с мъх и не може да функционира правилно или има повреда. Сигнала за пълен контейнер не се крие в чекмеджето което вие изхвърляте след всяко сушене ,а проблема се крие долу в контейнера с помпата която не може да изтласка водата.
При условие, че се появи сигнал, който ви подканя да изпразните водата, най-добре е да се прегледа помпата. Тя може да е дефектна или запушена. Когато помпата е задръстена и самият уред не работи качествено. Трябва да се направи профилактика и да се почистят добре отделните елементи на машината.
Един от тях е кондензаторът. Другата възможна причина за проблем с уреда е задръстването именно на тази част от машината. Власинките и космите могат да стигнат до помпата и там се образува мизерия. Редовното почистване на сушилнята ще предотврати появата на такъв проблем в бъдеще. За да работи правилно, той се нуждае от силен въздушен поток.
Освен кондензатора, за да си осигурите безпроблемното функциониране на сушилнята, е необходимо да почистите и филтрите му.Има и тънак момент в 95% случайте просто отваряте казанчето където тои помпата , приготвяте си кухненско руло с хартия и от там почиствате всичко в казанчето , събирате всичко обратно и уреда работи безпроблемно. Това се дължи на желето което е събрано около поплавъка и не му позволява да се движи на горе или надолу. Съответно ако поплавъка се покачи горе и не може да слезе надолу дава постоянен сигнал за пълен контейнер и помпата работи постоянно. Което всъшност вкарва уреда в грешка като си мисли ,че не може да изтласка водата. Ако обаче поплавъка е ниско долу не сработва се изтича вода около уреда и там драмата е че помпата не получава сигнал ,че е нужно да тръгне . Като обощение може да почистите помпата и поплавъка и това ще ви реши проблема без никакви други интервенции.
Това са и основните причини за сигнал, че контейнерът на машината е пълен, а всъщност той не е:

Запушен филтър

Разместване на водния резервоар

Отлагания от течни препарати 

Дефектен сензор на резервоара за вода

Сушилните имат няколко филтъра. И докато повечето производители на подобни уреди ги поставят на леснодостъпни места в машините, тяхното разположение е различно в зависимост от модела. Обичайно филтрите се поставят във вътрешната част на сушилнята и на дъното близо до кондензатора. Ако те са задръстени, тогава се показва съобщение да изпразните водата.Почистването на филтъра ще разреши този проблем.
Ако вече сте изпразнили резервоара за вода и съобщението все още се показва, това може да се дължи на разместване на контейнера. Последният път, когато сте го поставяли в сушилнята, е възможно да не сте го сложили правилно или докрай и извода който трябва да налее вода в чекмеджето да е изливал около него (сушилнята има специални отвори да събере водата в такива случай)и я връща отново долу в помпата.. Проверете отново дали резервоарът за вода е нагласен както трябва. А ако не е, правилното му поставяне може да разреши проблема.
Всеки подобен уред има сензор, който сигнализира за пълен контейнер. Когато нивото на водата в резервоара се покачва, се показва съобщението за изпразване на течността. Ако сензорът е дефектен, може да сигнализира за пълен контейнер, дори и когато не е така.

Elektri4ko.com

Резервни части за сушилни

 

 

Отстъпки 

Бърза доставка

Връщане на пратка

Гаранция

Опция за Плащания

Shopping Cart