Пералня със сушилня > Компромис

Facebook
Twitter
LinkedIn

Дали си заслужава да купите комбинирана пералня със сушилня

Въпреки че комбинираната пералня със сушилня изглежда по-удобен вариант за всяко жилище, правилният избор зависи от само от вас. Трябва да го съобразите с пространството в дома, нуждите на семейството и бюджетът. Комбинираната пералня със сушилня съчетава функциите на двата уреда в едно. Машината пере и изсушава дрехите, без да е необходимо да ги изваждате.
А има и някои модели, които могат да завършат процеса автоматично само в един цикъл. Това ги превръща в отличен помощник в днешното забързано ежедневие, в което не успяваме да отделим нужното внимание на домашните задължения. Подобни комбинирани уреди са предназначени и за семейства с по-ограничен бюджет и по-малко жилищно пространство.
Впрочем не можете да изперете дрехите, без да ги изсушите. За да бъдете модерни и използвате възможностите на новите технологии, комбинираните уреди НЕ  са най-доброто решение. НО не забравяйте, че в бъдеще по-високата цена на пералнята със сушилня ще се изплати. Това важи особено много за семейства, които перат всеки ден. Комбинираните уреди са функционални и не е нужно да премествате прането , но не са по-екологични, отколкото ако купите две отделни машини.
Основното предимство на пералните със сушилни е спестяването на място в жилището. Комбинираните уреди са по-подходящи за хора, които обитават апартамент или дом, в който няма специално обособено мокро помещение. Можете да поставите пералнята със сушилня в банята, в трапезарията под кухненския плот или дори на балкона.
Купуването на комбиниран уред е като да купите две машини на цената на една. Разходите на пералнята със сушилня може да изглеждат по-високи, тъй като при сушенето се изразходва повече енергия. Но като цяло подобен комбиниран уред е добра инвестиция ако немислите да я ползвате толкова често. Ако се събере по-малко количество пране, тогава можете да редуцирате използването на сушилнята само веднъж седмично.
През лятото изсъхването на дрехите може да става и навън, стига да имате балкон или двор. Така ще се научите да използвате комбинираният уред по-ефективно и то само в случай на необходимост. Пералня със сушилня може да пере дрехите също толкова добре, както и самостоятелната пералня машина. Съвременните модели уреди са оборудвани с иновативни технологии, които превръщат процеса в по-лесен и удобен.
Недостатъци на комбинираните перални със сушилни:

Дълго време за съхнене

По-малък капацитет на сушилнята

Повече разход на ток

Податливи на дефекти

В сравнение с отделните машини, при този вид уреди дрехите се изсушават по-бавно. Комбинираните уреди са с различна технология на сушене от обикновената самостоятелна сушилня за дрехи. Това изисква повече време за изсъхване на прането, особено за спалното бельо и кърпите.
Това е доста неприятен недостатък на комбинираните уреди. Може да се наложи да стартирате няколко цикъла, за да изсъхнат изпраните дрехи. Подобни уреди са с по-малък капацитет на сушене, в сравнение с обема за изпиране. Необходимо е повече място в барабана, за да се даде възможност на въздуха да се движи свободно и да стига до всички тъкани. Можете да изперете  в един цикъл дрехите, събрали се за няколко дни, но не можете да ги изсушите за същото време.
В допълнение към по-дългия етап на сушене, нагревателният елемент на комбинираните уреди изисква много повече енергия за захранване. Решението е да сведете до минимум използването на неговата функция за сушене или, ако е в рамките на бюджета ви, да използвате сушилня с термопомпа, която може значително да намали разходите за ток.
Друго решение е да изберете комбиниран уред с енергоспестяваща технология. Някои съвременни перални със сушилни показват отлична производителност и издръжливост, като същевременно им е необходима по-малко енергия за работа.Като цяло комбинирания уред е компромис! И другото важно нещо е ,че повечето перални ако имат дефект в сушилнята като уречка в нагревателния елемент, проблем с сензорите или някакви други дефекти, уреда не може да работи и на пералня. Просто уредите са програмирани така софтуера да си търси сушилнята. Така ,че счупи ли се сушилнята няма и работеща пералня. Частите са с завишена цена от производителя за да компенсира всичко това което получавате.

Отстъпки 

Бърза доставка

Връщане на пратка

Гаранция

Опция за Плащания

Shopping Cart