Сушилня с термопомпа > Нагревател или каква да изберем

Facebook
Twitter
LinkedIn

Каква сушилня да изберем

Резервни части за сушилни

Части за сушилни

Части за перални

elektri4ko.com

Макар и сушилнята да не се смята за един от най-важните уреди в домакинството, тя има своето място във всяко жилище, особено ако семейството използва пералня по-често. Изборът на качествена сушилня машина е ключова, ако искате да се радвате на безотказната ѝ работа по-дълго време, както и да постигнете по-висока енергийна ефективност.
Когато купувате сушилня е добре да знаете какви са нейните функции. Наличието на по-модерни и иновативни технологии ви гарантира по-добрата ѝ и качествена работа. В същото време по-скъпите съвременни сушилни няма да повредят дрехите, както често се случва при по-бюджетните модели. Освен това по-евтините машини се развалят по-често, което би ви причинило много неприятности и изразходването на повече средства в дългосрочен план.
Някои от най-добрите модели сушилни са изработени от доказали се производители на битови уреди, като Bosch, Siemens, Miele и AEG. Естествено че при тях не е направен компромис с качеството, особено за машините от по-висок клас. Впрочем по-скъпи уреди се отплащат с времето, заради по-високата си енергийна ефективност.
Видове сушилни:

Вентилационни – Уреда е с комин и изкарва парата отвън

Кондензационна – Тук уреда е с нагревател и събира водата в казанче

Термопомпа – уреда е с фреон и събира водата в казанче

Доста често ремонтът на бюджетните машини не си заслужава усилията, а и средствата, необходими за подмяната на някоя нейна част. По-добрият вариант е да си купите по-скъпа сушилня, която е по-енергийно ефективна. Тя ще ви служи по-дълго време от бюджетните варианти. Сушилните са два типа, в зависимост от начина си на работа.
Единият вид машини функционира с нагревател. Такива сушилни вече се смятат за морално остарели. Вторият тип уреди работи с термопомпа и фреон. Те са по-качествени, не мачкат прането, като показват и висока енергийна ефективност.
Някои изчисления показват, че един цикъл на изсушаване на дрехи с модели от по-висок клас би ви излязло 15 ст. На месец това прави около  22 дни по 0,15 ст, в зависимост от прането, което се събира на седмица. Но това далеч не е всичко. Ако имате евтина машина, когато се стигне до ремонт ще бъдете изправен пред дилемата дали да я поправите или да купите друга.
И все пак, каква сушилня да изберете? Има три основни вида машини. Първият тип е най-евтиният вариант. В него влизат вентилационните – коминните сушилни. При този вид машини се изпомпва горещият въздух и влажен въздух от барабана през гъвкав маркуч, който го отвежда навън. Това означава, че сушилнята е по-добре да бъде поставена до стена или прозорец.
Машината може да вентилира постоянно през външна стена с помощта на специално оборудване, като повечето предлагани модели се предлагат със собствен комплект. Другият възможен монтаж е чрез окачването на гъвкав маркуч на прозореца, когато машината се използва. Това е временен метод, тъй като той не е подходящ за използване в студено или влажно време. Вентилационните модели са по-традиционният тип сушилни.
Другият вид са кондензационните(с нагревател). При тях не е нужно да използвате маркуч като отдушник. Този тип сушилни могат да бъдат поставени навсякъде в дома ви, ако е добре вентилиран. Кондензационните машини кондензират парата вътре в машината и я превръщат във вода. Течността се събира в подвижен контейнер. Резервоарът лесно се издърпва, а водата удобно може да се изхвърли в мивката. Повечето машини имат индикаторна светлина, която сигнализира, когато контейнерът трябва да бъде изпразнен.
Най-новите модели сушилни са оборудвани с термопомпа и  иновативни технологии, които оказват безценна помощ при изсушаването на прането. Този вид машини използват горещия въздух, извличайки вода от мокрите дрехи, който след това се утаява в резервоар. Новите сушилни са и най-скъпите, предлагани на пазара. Техните функции са и най-сложните, но тези уреди показват изключителна енергийна ефективност, в сравнение с другите евтини модели.

Отстъпки 

Бърза доставка

Връщане на пратка

Гаранция

Опция за Плащания

Shopping Cart