Профилактика на домакински уреди Перални, Сушилни, Абсорбатор

Facebook
Twitter
LinkedIn

Съвети как да почистим домакинските уреди

Добрата и редовна поддръжка на битовите уреди ни осигурява не само тяхното по-качествено и дълготрайно функциониране, но и ни помага да постигнем по-добра хигиена на кухненските пособия, без които не можем да вършим ежедневната си домакинска работа. Ако чистотата вкъщи е основно за вас, профилактиката на фурната, пералнята или хладилника, трябва да се превърнат в постоянна част от рутината вкъщи.
За да поддържате в оптимално състояние битовите уреди е необходимо да извършвате профилактика поне веднъж седмично. Това се отнася в пълна степен за хладилника. Можете редовно да забърсвате външната му част с кърпа. А за вътрешността на хладилника може да използвате и ябълков оцет. 

Извършвайте профилактика на уредите поне веднъж седмично

Използвайте препарати, предвидени само за тази цел

Проверявайте филтрите за запушвания и отлагане на мръсотия

Някои потребители добавят към супена лъжица от сода бикарбонат топла вода, като с получената смес и кърпа почистват отделенията и рафтчетата на уреда. Поне веднъж размразявайте фризерната част, за да отстраните евентуалните остатъци от хранителни продукти и да я проветрите добре. Може да почистите отделението с кърпа и подходящ препарат.
Поддръжката на фурната също е от ключово значение за хигиената в кухнята. Все пак с помощта на уреда приготвяте храна за семейството, а чистота на печката гарантира и нейната безопасност. Фурната може да се почисти лесно, като поставите тенджера вода във вътрешността ѝ. Изчакайте течността да се изпари.
Така ще постигнете доста лесна профилактика, без да е необходимо да използвате скъпи пособия или препарати. За печките с пиролиза това дори не е нужно. На пазара се предлагат редица модели с тази функция, с чиято помощ се постига по-добра профилактика на печката. Пиролизата е уникална и иновативна технология за самопочистване на фурната.
При този процес се отстраняват остатъците от мазнина и храна, останали по стените на уреда, без да се използват препарати и при отсъствието на кислород. Когато използвате пиролиза обаче, от фурната се разнася миризма на изгоряло. Ето защо, повечето производители на фурни с подобна функция предлагат и улавящи филтри, които са устойчиви на висока температура и не се подменят.
Електрическият плот също е един от най-често използваните уреди в кухнята. Поради тази причина е добре да се почиства след всяко готвене. Използвайте препарат и специална шпатула, за да отстраните остатъците от нагар по повърхността му и мазните петна.
Почистването на модерните перални е доста лесно и удобно. Повечето съвременни модели имат специални програми, с които да извършите профилактика на уреда. Само трябва да пуснете пералнята на работен режим с температура от 60 градуса. Оставете програмата включена за час и половина. Така ще почистите вътрешността на барабана, като същевременно се постига и добра дезинфекция на уреда.
Сушилнята трябва да се поддържа редовно, защото нейните филтри често се задръстват с мъх. Почистването на отделните части на уреда със сигурност ще удължи живота и гарантира безотказната му работа за дълъг период от време.
Профилактиката на абсорбатора е наложителна, особено ако живеете в по-големи жилищни кооперации. Не отлагайте редовната поддръжка на уреда, който ви осигурява по-чиста и комфортна среда в кухнята. За да извършите качествена профилактика на абсорбатора е нужно да прегледате добре за наличието на мазни отлагания по корпуса. Може да използвате обезмаслител, като предварително изключите уреда от ел. захранването. Нанесете препарата внимателно, но се постарайте да го държите далеч от мотора и контролния панел.  

Отстъпки 

Бърза доставка

Връщане на пратка

Гаранция

Опция за Плащания

Shopping Cart