Пране на ниски градуси температура > Предимства

Facebook
Twitter
LinkedIn

Магазин за части за Перални

Достатъчно ли е да перете със студена вода за по-чисти дрехи?

Ако намалите градусите на работния цикъл на пералнята постигате няколко ефекта. От една страна пестите пари, заради по-ниския разход на енергия. Вторият ефект е екологичен. И не на последно място, можете да имате също толкова чисти дрехи, дори и при по-ниски температури на работния цикъл на пералнята.
Това са основните фактори, които биха ви накарали да изберете прането със студена вода. Впрочем съвременните перални могат да работят на по-ниски температури. Модерните уреди не само са снабдени с програми за студена вода. Много препарати имат ензими, които действат при температури до 15 градуса.
Студената вода е подходяща за повечето дрехи. Резултатът от прането ще бъде същият, както и ако перете с по-гореща вода. Може да премахнете много петна от дрехите, включително трева по дънките или следи от грим по по-дебелите пуловери.
Деликатните тъкани, като дантела и коприна , както и тъмното или цветно пране, са подходящи за работни цикли със студена вода. Имайте предвид, че не всички петна се отстраняват при по-високи температури на пералнята. Например, различни белези  могат втвърдят в дрехите, при пране с гореща вода.
Освен това по-високите градуси свиват, избледняват или намачкват повечето тъкани. Като не загрявате водата във вашата пералня, можете да намалите разходите си за ток при всяко зареждане. Приблизително 75 до 90 процента от цялата енергия, която уредът консумира, се използва за затопляне на водата. Така че преминаването към по-ниски градуси на работния цикъл със сигурност ще намали месечните ви сметки за електричество.
Малко е вероятно при прането със студена вода дрехите да се свият, избледнеят дрехите или да се повредят. По-ниските градуси на работния цикъл не позволява на тъканите да се намачкват. Това от своя страна спестява време и енергия, които трябва да инвестирате в гладене на дрехите.
Понякога обаче топлата или гореща вода работи по-добре в зависимост от тъканта или нуждата. Плетените дрехи и синтетичните тъкани, като спандекс, найлон, полиестер и смеси от коприна, се перат по-лесно при по-високи градуси. Ако целта е дезинфекция, използването на цикъл с гореща вода за дрехи и спално бельо може да помогне за предотвратяване на разпространението на микроби.
Климатичните условия също играят някаква роля. В райони със студено време, където водата от канализационната система е 4 градуса или по-ниска през зимата, перилните препарати може да не действат добре. В такива случаи е необходимо да изберете работен цикъл с по-високи стойности на температурата.
Ако не сте сигурни дали дадена тъкан трябва да се мие с топла или студена вода, прочетете етикета. На повечето дрехи е етикети е показан символ за пране. Той прилича на квадратна вана с вълнообразна линия за вода. Символът е с числа или точки, като числото указва допустимата най-висока температура за измиване, докато точките онагледяват следните стойности:
Една точка означава 30 ℃
Две за 40 ℃
Три за 50 ℃
Четири за 60 ℃
Пет за 70 ℃
Шест за 95 ℃
Прането със студена вода може да е най-добрият избор. Първо проверете етикета на дрехите, а след това и степента на тяхното замърсяване.

Резервни части за Перални машини

Части за домакинскиуреди

Предимства на прането със студена вода

Предимства на прането с топла вода

По-нисък разход на енергия

Отстранява по-упорити петна

Опазва околната среда

По-добра дезинфекция

Запазване на дрехите 

Износване на дрехите от пране

Отстъпки 

Бърза доставка

Връщане на пратка

Гаранция

Опция за Плащания

Shopping Cart