Теч от съдомиялната> Как да установим проблема

Facebook
Twitter
LinkedIn

Теч от съдомиялната в предната дясна част

Изтичането на вода от съдомиялната сочи за сериозна повреда, на която трябва да обърнете специално внимание. По-често подобни проблеми започват от вратата, като в предната й част започва да се наблюдава теч по земята.

Може да има няколко причини, които водят до течове. Събирането на вода в предната дясна част е в състояние не само да повреди настилката в жилищното помещение, но и да причини по-сериозни проблеми. Някои често срещани причини за изтичане на съдомиялна включват:

Проблем с вратата

Ако има теч от съдомиялната в предната й част, това показва проблем със затварянето на машината. Необходимо е да се провери уплътнението на вратата в краен случай  Врата дали е добре затворена , ако уреда е за вграждане понякога мебелистите много плътно изпъват вратата и дъвесината опира и по този начин държи врата претворена и изпуска пара и пръски вода.

Препълнена съдомиялна

Това е доста неприятен проблем, който води до по-сериозни последици. При препълване на машината се стига до блокиране на пръскалка която застава в едно положение и пръска в дренажа и започва да подлизва. Течността започва да излиза през пролуките, като се събира в предната част на съдомиялната. Другия вариант е когато машината приема повече вода, отколкото е необходимо, тя реално препълва и изтича отпред .

Използването на неподходящ препарат

Една от честно срещаните причини за появата на теч от вратата на съдомиялната е именно тази. Използването на неправилен препарат се сочи за основен виновник, за оттичането на вода от предната част на машината.Ако използвате био таблетки , те правят повече пяна и започва да избива отпред. Възможна е появата на мехурчета във вътрешността на съдомиялната. 

Но причината за подобен дефект може да е съвсем различна от стандартните проблеми. Появата на теч от вратата на машината доста често се дължи на дефект в долната пръскалка.

При някой модели като беко и АЕГ, се наблюдава спукване или т.н разшиване странично на долната пръскалка и тя започва да пръска не където е нужно в случая има преливници който улавят това .

Отстъпки 

Бърза доставка

Връщане на пратка

Гаранция

Опция за Плащания

Shopping Cart