Аспиратора – Абсорбатор не се включва > Възможни причини

Facebook
Twitter
LinkedIn

Защо аспираторът не стартира или не дърпа достатъчно добре

Резервни части за Абсорбатори

Филтри за Аспиратори

Турбини за Аспиратори

Аспираторите са сред онези кухненски уреди, които се използват най-често, но не винаги им отдаваме толкова голямо значение. Тяхното присъствие в трапезарията е по-скоро незабележимо и едва ли се сещаме често за тях. Включваме аспиратора, когато готвим, но след това не му обръщаме внимание. Докато не се появи проблем в неговата работа. А едва ли искаме в нашата кухня да се наслагва миризмата от гозбите на съседите.
Повреденият аспиратор предизвиква безпокойство, но трябва да сте наясно, че за това си има доста лесни решения. Повечето проблеми с кухненския уред могат да бъдат отстранени с добра поддръжка. Във всички случаи трябва да се обръщаме по-често към услугите на професионален сервиз, където да се извърши качествена профилактика на аспиратора.

Един от най-често срещаните и досадни проблеми с уреда е когато не може да се включи. Това обикновено се дължи на турбината. Конструкцията на аспиратора е изключително проста и лесно може да се открие на какво се дължи всеки нововъзникнал проблем с уреда. С течение на времето в мотора се наслагва мазнина, като втулките започват да затягат. Така се стига до невъзможността на уреда да стартира.
Другата причина аспираторът да не се включи на работен режим е кондензаторът на двигателя. Впрочем той се води пусков заряд на уреда. Може би най-незначителният проблем, който пречи на аспиратора да стартира, е повреда в електронния модул. Не се притеснявайте, неговият ремонт е изключително лесен.

Причината за недобрата работа на аспиратора при засмукването на въздуха може да се дължи и на запушени въздушни филтри. Това пречи на уреда да функционира нормално по време на готвене. При подобни проблеми трябва да се почистят и проверят филтрите на уреда. Ако е необходимо ги сменете с нови.
Сред често споменаваните причини за недоброто всмукване на въздуха е и проблем с въздуховодите. Не трябва да се пренебрегва и вероятността за повреда на двигателя, което води и да невъзможността на уреда да дърпа достатъчно. Друга причина за недоброто всмукване на въздух по време на работа може да е и счупена перка на вентилатора.

Защо аспираторът не се включва

Защо аспираторът не тегли добре

Повредена турбина

Запушени филтри

Дефект в кондензатора на мотора

Проблем с въздуховодите

Повреда в електронния модул

Счупена перка на вентилатора

Отстъпки 

Бърза доставка

Връщане на пратка

Гаранция

Опция за Плащания

Shopping Cart