Сушилнята не ми суши > Дрехите са влажни и леко топли

Facebook
Twitter
LinkedIn

Защо дрехите от сушилнята излизат топли, но не напълно сухи.

Резервни части за домакински уреди

Резервни части за сушилни машини

Сигурно сте свикнали с безотказната работа на своите домакински уреди. Но появата на неочакван и необясним проблем в тяхното функциониране е в състояние да вгорчи дните ви. Това се отнася в пълна степен за сушилнята. Нейната задача е да ви улеснява в домакинските задължения и едва ли сте напълно подготвени за един от най-неприятните проблеми с работата ѝ.
Когато уредът не успява да изсуши напълно дрехите, но въпреки това прането е топло, тогава трябва да се обърнете към услугите на професионален сервиз. На какво може да се дължи подобен проблем? Причините са няколко.

По-сериозните от тях налагат намесата на професионалист. Не се притеснявайте, ако извършвате редовна профилактика на сушилнята, със сигурност ще елиминирате някои от причините. А проблемите могат да се окажат доста по-прости, отколкото предполагате.
Един от тях е натрупването на власинки във вътрешността на уреда. Остава ви само да почистите мрежата за мъх. Трябва да го правите преди всяко зареждане на уреда. Запушеният вентилационен отвор се сочи за основна причина при възникване на проблеми с уреда.
Друга причина за останало мокро пране и след работния цикъл е дефектен вентилационен маркуч. Впрочем парата, образуваща се по време на изсушаване, преминава през него. (Ако е кондензационна). Така се създават условия за съхненето на прането. Проблем с работата на сушилнята възниква и при неправилен монтаж на вентилационния маркуч. Това също води до блокиране на достъпа и циркулацията на горещ въздух в барабана на уреда.
Постепенно стигаме до най-неприятните причини за проблеми с работата на сушилнята. Ако уредът е с повреден термостат или термистор, това ограничава количеството топъл въздух в барабана. Поради тази причина дрехите остават мокри и след работния цикъл на сушилнята. Повечето уреди се предлагат с комбинация от термостат и термистор, чиято задача е да регулира температурата в барабана.
Този проблем не е толкова лесен за диагностициране. Трябва да се тества всеки един компонент поотделно с мултицет за непрекъснатост на веригата. Необходимо е да се знае какво е съпротивлението на частите при стайна температура, за да се извърши подобна проверка.
Но за да се достигне до двата компонента, регулиращи температурата в барабана, трябва да се свали задният, горният и преден панел на уреда. Обикновено термостатът за висока граница се намира на модула на нагревателния елемент, а цикличният е разположен до вентилационния отвор.

Най-често споменаваният проблем е недобрата циркулация на горещия въздух. Така се стига до невъзможността да се изсуши напълно прането. Подобен проблем се появява при уредите, които са н нагревателен елемент.
Сред другите причини за останало мокро пране след работния цикъл на сушилнята са проблеми с:

  • Термопомпата ( Ако уреда е с такава)- Липса на фреон 
  • Сензора за влага уредите не се допират до него (малко пране или крачетата не са нивелирани);
  • Таблото за управление (контролен модул ) , Проблемни термостати
  • Скъсан ремък 
  • Запушени филтри 

При уредите с термопомпа именно нейна повреда може да доведе до недобро изсушаване на дрехите. Доста неприятен проблем е и липсата на фреон. Това се отнася за уредите, които са с термопомпа. Скъсан ремък също може да доведе до недобро изсушаване на дрехите. А профилактиката трябва да бъде извършена в специализиран сервиз. 

Защо сушилнята не изсушава дрехите

Проблем с нагревателя

Дефектна термопомпа

Липса на фреон

Отстъпки 

Бърза доставка

Връщане на пратка

Гаранция

Опция за Плащания

Shopping Cart