Ястието не се върти в микровълновата печка > Решение

Facebook
Twitter
LinkedIn

Плочата на микровълновата не се върти

Резервни части за микровълнови печки

Магнетрон за микровълнова

Чиния за микровълнова 

Плочата в микровълновата фурна се върти, като по този начин се осигурява равномерното нагряване на храната. Ако тавата остава неподвижна, топлината се разпределя неравномерно във вътрешността на уреда. Това води до прекомерното нагорещяване на храната или до неравномерното ѝ нагряване.
Някои видове микровълнови печки обаче имат плочи, които не се въртят. Други са с режими на работа, при които тавите остават на мястото си. Има няколко възможни причини плочата на микровълновата фурна да не се движи при затопляне на храната. Това може да се дължи на: неправилно поставяне, наличието на чуждо тяло, функцията за въртене е изключена или неизправност на мотора.

Някои от проблемите могат да бъдат разрешени от самите потребители. Но при други се налага да използвате услугите на професионален сервиз.
1. Проверете поставянето на плочата
Ако поставката не е монтирана правилно в уреда, тя може да не се върти. Освен всичко друго се чува и звук от фурната след включването ѝ. Уверете се, че плочата е поставена правилно и е стабилна.

2. Проверете за наличието на чуждо тяло
Много от микровълновите фурни са с тави, които са положени върху специални улеи, улесняващи въртенето. Плочите се поставят на малки колела, като движението им може да бъде блокирано от наличието на остатъци от храна или опаковки от продукти. Не забравяйте да почиствате микровълновата фурна и премахвате попадналите чужди тела, ако има такива, пречещи на колелцата в уреда да се движат свободно.
3. Включете функцията за въртене на тавата
В зависимост от типа микровълнова печка, която имате, се избира съответната опция, за да се поместят по-големи чинии или няколко ястия наведнъж. Включете функцията за въртене, като  погледнете инструкцията за експлоатация.
4. Проверете двигателя на фурната
Ако сте опитали всички други решения и тавата все още не се върти, може да се е появила неизправност в мотора на уреда. Ремонтът му не е никак лека задача и трябва да бъде извършен от професионалист.

Защо плочата на фурната не се върти

Наличие на чуждо тяло

Неправилно поставяне на тавата

Неизправност на двигателя

Отстъпки 

Бърза доставка

Връщане на пратка

Гаранция

Опция за Плащания

Shopping Cart