Свързване на Домашен уред към Wi-Fi Мрежата

Facebook
Twitter
LinkedIn

Как се свързва уред към Wi-fi мрежа

Модерните уреди могат да бъдат контролирани от всеки потребител и чрез смартфона. Подобна възможност е изключително удобство за съвременния човек, който има прекалено малко време за ежедневните си домакински задължения.
Представете си, че се връщате вкъщи след неколкодневна командировка. Последното нещо, което искате след дългия път, е да затоплите дома си и да включите бойлера. Но с опцията за Wi-fi свързаност на уреда, управлението на битовите уреди чрез смартфона ви дава повече свобода на действие.
Можете да релаксирате на двора или да отделяте време на любимите си занимания, докато задавате желаните настройки за работа на пералнята, бойлера или хладилника. Много хора си мислят, че с тази опция само се свързват битовите уреди към телефона. В действителност работата на пералнята или хладилника се контролира от рутера и домашната Wi-fi мрежа.
Повечето съвременни битови уреди са снабдени с подобна опция. За да свържете пералнята или бойлера към Wi-fi мрежата е необходимо да изтеглите специално приложение. В зависимост от марката апликацията е различна, но в същността ѝ функциите са еднакви за повечето видове уреди.
Основните неща, които ще ви трябват, за да осъществите безжична връзка с пералнята, бойлера, хладилника или фурната са:
1. Wi-fi мрежа
2. Смартфон

Трябва да имате предвид, че повечето уреди са предназначени за работа с Wi-fi на 2.4 GHz. Съответно вашият битов уред и смартфон ще трябва да бъдат свързани към една и съща мрежа.
На вашата пералня, хладилник или бойлер има специален QR код. Ако липсва подобна опция, трябва да свържете устройството сами.

  1. Сканирайте QR кода, за да изтеглите съответното приложение. При всеки производител и марка то е различно по име, но функциите му са еднакви. След като сканирате QR кода със смартфона си, ще бъдете пренасочени към магазина за приложения. 
  2. Следвайте инструкциите на мобилното си устройство, за да инсталирате апликацията. Когато свалите приложението трябва да направите свой акаунт. Влизате в профила си на апликацията, като използвате данните, предоставени от вас при регистрацията в сайта на производителя.
  3. Включете вашия уред и опцията за свързване с Wi-fi
    Уверете се, че дистанционното стартиране на пералнята е активирано. 
  4. Сканирайте отново QR кода
    Изберете вашия тип уред и се уверете, че необходимите отметки за разрешенията са поставени , при някой перални като АEG, Miele, Bosch , Candy има сензор с антенка която включва Wi-fi на вашия уред. Използвайте приложението и свържете пералнята или хладилника към вашата домашна Интернет мрежа. Може да зададете име на вашия уред в апликацията, за да завършите процеса.

Ръчно свързване с Wi-fi
1. Изтеглете приложението
Инсталирайте апликацията, направете си акаунт или влезте, като използвате същите данни, които сте използвали за създаване на профил в сайта на производителя.
2. Включете уреда и опцията за Wi-fi
Активирайте на вашата пералня функцията Bluetooth и/или връзката с домашната безжична мрежа. Също така проверете дали опцията е включена на смартфона ви.
3. Свържете телефона си към пералнята

В приложението изберете типа на вашия уред и го свържете към вашата домашна мрежа. Сдвоете телефона си с пералнята чрез Bluetooth.
4. Включете уреда към домашната Wi-fi мрежа
Приложението ще ви подкани да свържете пералнята към безжичния Интернет. Намерете домашния си Wi-fi и въведете паролата. Можете да зададете име на вашия уред в приложението.

Хубавото на всичко това е ,че има опции в приложението на телефона да си изтеглите допълнителни програми който не присъстват в уреда . От там може да моделирате и създавате програми по свой вкус . Това ще ви създаде повече удобства .

Отстъпки 

Бърза доставка

Връщане на пратка

Гаранция

Опция за Плащания

Shopping Cart