Каква Пералня да си купя ? Избор на качествен уред

Facebook
Twitter
LinkedIn

Каква пералня да си купим?

Изборът на пералня зависи от няколко фактора. Важно е колко често ще я ползвате през седмицата, както и дали имате голямо семейство. Освен това не са за подценяване и допълнителните екстри, които предлагат повечето съвременни модели перални. Много от модерните уреди са оборудвани и със сушилни, а немалка част от тях могат да се управляват и чрез смартфона.
Доста от хората вече правят своя избор между уреди с горно и предно зареждане. Първият вид е доказано по-дълготраен от втория. По-евтините модели перални се купуват предимно за жилища под наем. През последните години потребителите обръщат все по-голямо внимание и на екологичността на предлаганите уреди.
Пералните от среден клас продължават да се радват на популярност. По-скъпите модели са доказано по-щадящи към природата, като в същото време са и доста по-дълготрайни. Основните фактори, определящи избора на една перална машина, са:

Цена

Енергийна ефективност

Иновативни функции

Имайте предвид, че евтиното винаги излиза по-скъпо. Едва ли искате да имате пералня, която след няколко години започват да дава дефекти. Разбираемо е, че по-евтините уреди имат по-кратка гаранция. Това означава, че след време трябва да инвестирате значително повече средства в ремонт и поддръжка на пералнята, в сравнение с моделите от среден или по-висок клас.
Все пак сред по-евтините уреди има и доста добри попадения. Но едва ли може да се надявате на тяхната дълготрайност, особено ако избраната пералня е предназначена за жилище под наем. От друга страна, когато купувате уред за дома си, разликата от 100-200 лв. между по-евтините и скъпи машини не бива да се превръща в пречка да си позволите нещо, на което ще се радвате по-дълго време.
Средният клас перални, сред които са марките Beko, Gorenje, Candy, Indesit, Whirlpool и Ariston, са снабдени с доста иновативни функции. Подобни модели уреди имат опция за избор на видове цикли на пране.
С нея можете да комбинирате различни скорости на работа и температура на водата. Наличието на тези функции улесняват почистването на специфични типове дрехи. Средният клас пералня има редовни цикли на пране, предназначени за по-деликатни материи.
С моделите от по-висок клас могат да се почистват ефективно по-упорити петна и работно облекло. По-скъпите модели са оборудвани и с функция за почистване с пара без предварителна обработка на дрехите.
Най-качествените уреди се предлагат от марките AEG, Electrolux, Bosch, Siemens, Samsung, LG и Miele. По-скъпите модели перални са с изключително висока ефективност, а тяхната дълготрайност е пословична.

Отстъпки 

Бърза доставка

Връщане на пратка

Гаранция

Опция за Плащания

Shopping Cart