Избор на Пералня ? > Какво да си купя

Facebook
Twitter
LinkedIn

Резервни части за Перални 

Каква пералня да изберете – с горно или предно зареждане

Преди години на мода в България бяха пералните с горно зареждане. За това си имаше логично обяснение. В последните години, обаче, далеч по-голям дял на продажбите се пада на пералните с предно зареждане. Предпочитанието именно към тези уреди също е обяснимо. Пералните с предно зареждане са по-ефективни от тези с горно. Освен това по-предпочитаният тип уреди широко се използва за вграждане или за поставяне в жилища под наем.
Изборът на вида пералня зависи от няколко фактора – личният ви бюджет, както и предназначението ѝ. Барабанът на уредите с предно зареждане се върти хоризонтално, за да почисти дрехите с преобръщащо се движение. Пералните от този вид са лесни за използване и от по-ниски хора или инвалиди.
Уредите с предно зареждане обикновено използват по-малко енергия и вода от моделите с горно зареждане. Въртенето на барабана е по-щадящо към тъканите, в сравнение с начина на пране на втория тип перални. Уредите с предно зареждане обикновено имат по-голям капацитет, за да поемат повече дрехи и по-обемисти тъкани като завивки.
Въпреки че не всички перални от този вид могат да се монтират една върху друга, повечето производители ги проектират така, че сушилнята да бъде поставена отгоре. По този начин се спестява от пространството в жилището. Пералните с предно зареждане са по-скъпи от моделите с горно зареждане и често изискват повече поддръжка.

Дизайнът на първия тип уреди предполага и задържането на повече влага, особено около уплътнението на вратата. За разлика от моделите с горно зареждане, повечето перални с предно зареждане се заключват, докато работят. По този начин се предотвратяват течове от уреда, ако решите в последния момент да добавите дрехи в барабана.
Поради по-бавната и деликатна работа на пералната с предно зареждане, времето на изпиране е значително по-дълго, отколкото при моделите с горно зареждане. Уредите от втория вид се разделят на два типа. Първият е стандартен, при който има централна бъркалка във вертикалния барабан. Вторият тип перални с горно зареждане е високоефективен. При него бъркалката е дискова, но има и модели с работно колело в долната част на барабана.
Дрехите в пералните с горно се поставят и изваждат лесно. Но могат да бъдат по-трудни за използване от хора в инвалидни колички или с по-нисък ръст. Дрехите могат да се добавят по време на работния цикъл както при стандартни модели, така и при такива с високо натоварване. Факт е, че пералните с горно зареждане почистват дрехите по-бързо.
Можете лесно да спрете и стартирате цикъла, за да добавите още пране или да го оставите да се накисне. Уредите от този вид изискват по-малко поддръжка и са по-лесни за почистване. Като цяло пералните с горно зареждане са по-евтини от подобни модели с предно зареждане. Но не са толкова ефективни и екологични. Пералните с предно зареждане използват повече енергия и вода.

Почистването на дрехите е по-агресивно, което води до по-бързото им износване. Наред с това повечето перални с горно зареждане не побират по-големи тъкани, като завивки например. Друго неудобство е невъзможността да се постави сушилня отгоре, за да се спести място. Продължителност на живота на стандартен модел с горно зареждане е 14 години, докато за другия вид уреди е с няколко години по-кратък.
Основни разлики между двата вида перални:

С предно зареждане

 

По-ниска консумация на ток и вода

Може да добавяте дрехи и по време на работен цикъл

По-добро изпиране и по-щадящи към тъканите

По-лесни за поддръжка

Може да се вградят или да се комбинират със сушилня

По-дълъг живот

Отстъпки 

Бърза доставка

Връщане на пратка

Гаранция

Опция за Плащания

Shopping Cart