Съдомиялната Машина не суши > Възможни причини

Facebook
Twitter
LinkedIn

Защо съдомиялната не изсушава добре съдове?

Резервни части за съдомиялни 

Един от проблемите, с който доста потребителите са се сблъсквали, е недоброто изсушаване на съдовете след края на работния цикъл на съдомиялната. Причините, както често се случва, могат да бъдат разнородни и имат своите решения.
Най-често срещаната от тях е неправилното зареждане на съдовете. Опитайте се да не препълвате уреда. Поставяйте чашите и малките чинийки в горната част. По-големите тигани и купи слагайте на долния ред. А дъските за рязане и другите тави поставяйте встрани.
Бъдете внимателни и със зареждането на вилиците и лъжиците, като ги слагайте с дръжките нагоре. В същото време ножовете трябва да бъдат поставяни с остриетата надолу. Уверете се, че има място между отделните съдове на решетката.

Избягвайте плътното им подреждане, като осигурите пространство между тях, за да може въздушният поток по време на цикъла на сушене да свърши своята работа. Не бива да се допуска разливането на вода от посудата от горния рафт, като чаши за кафе, върху съдовете под тях. За целта трябва първо да изпразните долния рафт.
Недоброто изсушаване може да се дължи и на настройките на работния цикъл. Две са основните опции за сушене: на въздух и на топлина. Първата от тях използва по-малко енергия и съкращава работния цикъл. Температурата на настройката е близка до стайната. Но някои съдове, направени от пластмаса или покрити с тефлон, са склонни да задържат вода и може да не изсъхнат напълно.
Топлинното сушене, което повишава температурата на въздуха в съдомиялната машина, отнема повече време и използва повече енергия. В някои случаи работният цикъл е с 15 мин. по-дълъг. Но с него се постига и по-качествено изсушаване на съдовете.
Другата причина може да се крие в използваните препарати за изплакване. Те помагат за предотвратяване на водни петна и ивици по посудата. С тях се подобряват и начинът, по който вашите съдове изсъхват, като намаляват количеството влага в съдомиялната машина.
Добавете препарат за изплакване към дозатора. Той е разположен от вътрешната страна на вратата. Уверете се, че капачката на отделението, в което се поставя препаратът за гланциране изплакване, се отваря и затваря лесно, преди да налеете течността.

Причината за недоброто изсушаване може да е свързана с дефект в нагревателния елемент. Именно тази част е отговорна за затоплянето на съдовете по време на цикъла на сушене. Ако той е дефектен, това води до некачественото изсушаване на посудата. За да проверите нагревателя е необходимо да изключите уреда от ел. захранването. Трябва добре да огледате елемента, който обикновено се намира на дъното на ваната.
Проверете дали има счупени или изгорели участъци. Ако визуално установите дефект, ще трябва да го смените. Ако не видите повреда по корпуса, следващата стъпка е да се демонтира панелът под вратата. Трябва да се свали нагревателят, за да се проверят клемите за корозия. Има вероятност и за наличието на дефект в окабеляването.
Не забравяйте да огледате и вентилационните отвори на уреда. С тяхна помощ се освобождава горещият въздух по време на цикъла на изплакване. Проверете дали отдушникът е частично или напълно затворен. Ако не се отваря, вероятно трябва да се поправи или замени.​​
Причини за недоброто изсушаване на съдовете след края на работния цикъл:

Препълване на уреда с чинии

Повреден нагревател – Незатопляне на водата.

Неправилни настройки програма (без сушене ) Ако уреда е от новите модели . Има опция без

Проблем с вентилационните отвори

Отстъпки 

Бърза доставка

Връщане на пратка

Гаранция

Опция за Плащания

Shopping Cart