Каква прахосмукачка да си купя

Kак да изберем прахосмукачка > Каква прахосмукачка

Facebook
Twitter
LinkedIn
Каква прахосмукачка да си купя

Каква прахосмукачка да изберем

Прахосмукачката е нещо без което не можем в нашето забързано ежедневие. Когато купуваме уред за почистване е добре да знаем какви предимства има пред останалите варианти, предлагани на пазара. В наши дни се предлагат различни по вид прахосмукачки. Изборът зависи от бюджета ни, удобството им, както и от техните функции.
Най-предпочитани и традиционни си остават обикновените. Но в последните години се налагат и прахосмукачките-роботи. Те са изключително подходящи за затворени помещения, където няма много мебели. Роботите-прахосмукачки са удобни и практични, но и цената им е доста по-солена.
И все пак, какви са различните видове уреди за почистване? Обикновените прахосмукачки се делят на няколко типа, в зависимост от техния дизайн и функции. Стоящите или вертикалните предлагат по-голямо удобство и практичност. С тях няма да де налага да се навеждате, за да почиствате пода. Те са снабдени и с по-дълъг захранващ кабел. Имат и по-голям капацитет за почистване. Вертикалните прахосмукачки са идеални за третиране на дебели и тежки настилки.

А роботите могат да свършат отлична работа за просторни помещения, където няма много прегради по пода. Този вид прахосмукачки са предпочитани заради удобството си да почистват жилището, дори и когато сте на работа. Съвременните роботи-прахосмукачки могат да се настроят за работа в определени часове от денонощието. Вършат чудесна работа за хора, които отсъстват по-дълго време от дома.
Но роботите не са толкова ефективни в почистването на жилищата, ако ги сравняваме с обикновените прахосмукачки. Дори и да минават няколко пъти пода на една и съща стая, не могат да постигнат същия ефект, както с т. нар. „канистърите“. Поради тази причина обикновените прахосмукачки си остават най-желани от повечето потребители.
В големите магазини за електроуреди се предлагат и стоящи прахосмукачки и без кабел, както и такива, при които няма торбичка за боклука. Като цяло стоящите или вертикални уреди за почистване са удобни, но цената им е малко по висока, в сравнение с обикновените видове. Напоследък се увеличава интересът към т. нар. HEPA система. Това е иновативна технология за почистване.
Когато един уред е сертифициран с HEPA, това показва, че е снабден с вакуумна филтрация. Съкращението означава „високоефективно задържане на частици“. Подобни уреди трябва да задържат най-малко 99,97% от частиците, които засмукват. Уредите с HEPA функцията са особено полезни за страдащи от алергии.
Все още потребителите предпочитат т. нар. „канистъри“. С годините този вид прахосмукачки са се наложили и остават любими на повечето домакини. На първо място, цената им не е толкова висока, ако ги сравняваме със стоящите уреди и роботите.
Традиционните прахосмукачки си остават предпочитани и заради изключителното си удобство. Те си остават незаменим помощник в почистването на различни настилки, както и на по-труднодостъпните места във всяко жилище. Този вид уреди са лесни за използване и се пренасят лесно, ако се наложи да се местите в нов дом.

Каква прахосмукачка да си купя

Голямо удобство предлагат и ръчните прахосмукачки. Те могат да се използват за бързо и лесно почистване на малки помещения или дори в колата. Ръчните прахосмукачки са идеални за третиране на малки пространства. Поради тази причина са се превърнали в добър помощник за почти всеки шофьор.
Но ръчните прахосмукачки не могат да се сравняват с останалите видове, които имат канистърите например. Освен по-малката си мощност, портативните уреди не успяват да се справят с по-големи замърсявания. С ръчните прахосмукачки няма да можете да отстраните и по-упоритите наслоявания от прах по големи килими и други тежки настилки. Все пак тяхното голямо предимство си остава сравнително по-ниската им цена и компактността.
Предимства на различните видове прахосмукачки:

Резервни части за прахосмукачки

Обикновени

Роботи

По-ниска цена

Отлична маневреност

Лесна поддръжка

Могат да почистват във ваше отсъствие

По-ефективни за тежки настилки и труднодостъпни места

Препоръчвани за по-големи жилищни пространства

Удобни за пренасяне

Работят без кабел

Play Video about Каква прахосмукачка да си купя

Отстъпки 

Бърза доставка

Връщане на пратка

Гаранция

Опция за Плащания

Shopping Cart