Хлебопекарната не изпича отгоре > хляба

Facebook
Twitter
LinkedIn

Хлебопекарната не изпича хляба

Немалко хора, които имат хлебопекарни, забелязват, че понякога тестото не се изпича. Тогава възниква въпросът какви са възможните причини. Дали няма повреда в хлебопекарната?
Най-важното условие, за да изпече правилно тестото са подготвянето на правилна консистенция и подправки. Уверете се, че сте овлажнили сместа, преди да я поставите за печене. Тестото не трябва да е прекалено сухо, но и твърде наквасено с вода. Опитайте се да намерите „златната среда“ за консистенцията.
Ако сместа е прекалено суха, добавете малко вода. В случай, че е твърде напоена, тогава сложете брашно. Предварително се уверете, че тавата за хляб е поставена правилно в хлебопекарната.
Опитните пекари са научили доста прийоми, с които да направят своите хлебни продукти по-дълготрайни и меки. По-високото съдържание на вода в тестото е от ключово значение за получаването на добро печиво.
Но запомнете, че по-влажната смес се обработва и оформя по-трудно. В същото време и ферментира по-бързо. Това изисква от вас да сте по-умели и да уцелите точното време за поставянето на тестото във фурната.

Ако вашата хлебопекарна не пече достатъчно дълго, уверете се, че работният цикъл е зададен правилно. Повечето уреди са настроени по подразбиране на програма от 60 минути. Но това може да варира в зависимост от модела. Ако хлябът не се пече достатъчно дълго, той ще остане полусуров и няма да има добър вкус.
Има и друг проблем, при който тестото не бухва, въпреки че уредът е настроен на правилната програма. Дори и да добавите повече вода, намалите солта и прибавите правилните подправки, хлябът не се изпича добре. Тестото се повдига съвсем малко и след това заприличва 

Едно от решенията е добавите дестилирана вода. Проверете дали уредът загрява сместа до правилната температура. Ако градусите са прекалено високи или ниски, тестото няма да втаса. Ако таймерът за миксиране е изключен и работи с неправилно зададено време, тогава сместа няма да се изпече.
Можете да експериментирате с приготвянето на хляб извън уреда. Смесете брашно, вода и малко мая. След това поставете тестото в хладилника. Ако тестото не втаса, а се превърне в „тухла“, то проблемът е или в маята, или във вашата машина.
Причини хлебопекарната да не изпича хляба:

Неправилно подготвена консистенция

Прекалено сухо или мокро тесто

Стара мая

Пускане на видеото

Отстъпки 

Бърза доставка

Връщане на пратка

Гаранция

Опция за Плащания

Shopping Cart