Защо Хладилникът бръмчи

Facebook
Twitter
LinkedIn
Защо хладилника бръмчи

Защо хладилникът бръмчи

Резервни части за хладилници

Нивото на звука зависи от възрастта на хладилника, монтажа и употребата му. Когато уредът е зареден с продукти, този шум може да се засили, което е нормално. Но не трябва да е твърде силен. А пукането от хладилника може да се дължи на свиване или разширяване на вътрешните части поради промяна в температурата. Това не трябва да ви притеснява.
От уреда се чува звук и когато вентилаторът на кондензатора не се почиства често. Шумът идва от остатъците, заседнали в перката. Лекото или по-силно бръмчене е нормално за включен хладилник. Повечето специалисти ще ви кажат, че това е нормално. Звукът се дължи на работещия компресор, предаващ резонанс.

Уредът започва леко да бръмчи, което е в реда на нещата. Шумът е особено отчетлив, когато уредът е стар. Но, ако звукът стане оглушителен или охлаждащият капацитет на хладилника намалее значително, тогава трябва да повикате професионалист. Не всички шумове от уреда са еднакви. Един от тях е цвъртящ и се дължи на водата, която капе в нагревателя за размразяване.
Добре е да знаете, че вашият хладилник е уред, който издава някакъв вид шум, когато е включен. Но стърженето от хладилника е повод за притеснение. Това може да се дължи на проблем с вътрешните два вентилатора.

Първият е разположен в долната част до кондензатора. Вторият вентилатор е на изпарителя във фризера. Може нещо да пречи на работата им, което води до появата на стържещ звук от хладилника. Подобни проблеми са често срещани при уредите с No Frost система.
Шумът, придружен с вибрация, означава, че към ледогенератора не постъпва вода. Друг често срещан звук, издаван от хладилниците, е тракане. Това може да се дължи на няколко проблема. Един от тях е неправилна нивелация на уреда, както и на допир до стена или шкаф. Тракането може да се дължи и на разхлабен дренажен на дъното.
Причини за шум от хладилника:

Работа на компресора

Проблем с вентилаторите

Неправилна нивелация

Пускане на видеото

Отстъпки 

Бърза доставка

Връщане на пратка

Гаранция

Опция за Плащания

Shopping Cart