защо климатикът духа студено

Защо климатикът духа студено ?

Facebook
Twitter
LinkedIn
защо климатикът духа студено

Защо климатикът духа студено

Климатикът може да започне да духа студено през зимата. Това се случва и ако функцията за отопление не работи нормално. Причините климатикът да не духа студено са няколко. Не бързайте да се притеснявате и да търсите помощта на сервизен специалист. Решението може да е доста просто.
Причината за това може да не е в повреда в уреда. С използването на климатика в студено време, по неговото външно тяло започва да се натрупва лед. Това се дължи на разликата в температурите. От една страна, външният въздух е студен, докато в жилищното помещение е по-топло.
Друга възможна причина е използването на по-стар климатик. Трябва да му извършвате честа профилактика и поддръжка, за да избягвате подобни неприятности в бъдеще.
Ако натрупването на лед по външното тяло е в малки количества, тогава проблемът не е толкова сериозен. Но с течение на времето той може да повреди частите на климатика. 

Натрупването на лед се оказва пагубно за работата на мотора. Следва и намаляване на ефикасността на уреда, когато трябва да духа топло. Най-голямата неприятност от леда е възможен теч на фреон. Това е наистина сериозен проблем.
Запушването на частите на уреда може да доведе до невъзможността му да духа топло през зимата. Почиствайте филтрите и бобините често. Желателно е да го правите поне веднъж месечно.

Може и погрешно да сте задали неправилни настройки на уреда. Проверете дали сте избрали режим „отопление“ и на колко градуса е поставен.
Честа причина климатикът да духа студено през зимата е активирането на опцията „dеfrоѕt“. Режимът е познат още и като „обезскрежаване“. Задействането му не означава, че има някаква неизправност с климатика. С активирането на опцията „dеfrоѕt“ се предпазва уредът от повреда.
Защо климатикът духа студено:

Натрупване на лед

Замърсени или запушени филтри

Проблеми с прекъсвача или предпазителите

Неправилни настройки

Избран е работен цикъл „Dеfrоѕt“

Play Video about защо климатикът духа студено

Отстъпки 

Бърза доставка

Връщане на пратка

Гаранция

Опция за Плащания

Shopping Cart