Защо сушилнята мачка и свива дрехите ?

Facebook
Twitter
LinkedIn

Защо сушилнята мачка дрехите

За да предпазите прането си от намачкване в сушилнята, трябва да го сортирате правилно. Дрехите са направени от различни тъкани. Някои са от естествени материали, докато други са синтетични или смесени. Всеки вид тъкан изисква различен начин на сушене.
Информирайте се от етикетите на дрехите за препоръчителната температура, при която да съхнат. Това ще предпази прането от намачкване в сушилнята. Дрехите трябва да се сортират не само въз основа на тъканта, от която са направени.

Подбирайте ги преди сушене и по цветове. Това се отнася както за прането, което слагате в пералнята, така и за това, предназначено за изсушаване. Сортирането на дрехите ще предотврати тяхното нежелано оцветяване, особено ако някои от тъканите са по-светли.
Трябва да спазвате инструкциите за използване на сушилнята. Подобно на пералнята и при този уред е нежелателно да се препълва барабанът. Поставянето на голямо количество дрехи води до намачкването им.
Препълването на барабана не дава възможност на по-влажното пране да се изсуши правилно. Дрехите се превръщат в един огромен куп във вътрешността на уреда. По този начин не само изсушаването е некачествено, но и тъканите се набръчкват и след това по-трудно се гладят.
Можете да добавете сушилни кърпички за дрехи, преди да поставите прането в сушилнята. С тях ще предпазите прането от намачкване. Кърпичките са обогатени с омекотители, ароматни са и предпазват от наелектризиране на тъканите.

С тяхното използване дрехите стават не само по-свежи, приятни на мирис и меки на допир, но се отървавате от нежеланото статично електричество. Но най-голямото предимство на кърпичките е, че предпазват прането от намачкване.
Не на последно място, една от честите причини за гънки по дрехите, е принципът на работа при отделните уреди. Трябва да имате предвид, че сушилнята изсушава по различен начин прането, ако я сравняваме с функционирането на комбинираната пералня със сушилня.
Как да предпазите дрехите си от намачкване в сушилнята:

Не препълвайте барабана

Сортирайте прането

Добавете кърпички за дрехи

Пускане на видеото

Отстъпки 

Бърза доставка

Връщане на пратка

Гаранция

Опция за Плащания

Shopping Cart