сушилнята не суши

Дисплея на сушилнята показва по различно време за сушине за една и съща програма

Facebook
Twitter
LinkedIn
сушилнята показва различно време на сушене

Дисплеят на сушилнята показва различно време на работа за една и съща програма

Резервни части за сушилни

Понякога при сушилните с термопомпа възниква доста досаден проблем. Той е свързан с показване на различно време на работа за една и съща програма. В повечето случаи това не показва повреда в уреда.
Времетраенето на работната програма се изчислява съобразно различни параметри. Такива могат да бъдат: стайната температура, първоначална влажност на поставените дрехи за сушене, както и обем и вид на прането. Времето се настройва спрямо действителното времетраене на работния цикъл.
Оставащите минути до края на програмата започват да варират. Причината може да се крие в използването на опцията Auto-Dry, наречен още Auto Sensor. Проблемът се дължи на неправилното функциониране на сензора, който открива нивото на влага в дрехите ви. С него се коригира времето за сушене.
Системата за автоматично изсушаване се съобразява с нивото на влажност в барабана. Прането се докосва до сензора, като времетраенето на работната програма се променя. Това е напълно нормално и разликите могат да бъдат с 5 минути повече или по-малко в началото на цикъла. Не се притеснявайте, сушилнята си функционира правилно и подобни разлики се считат за нещо напълно нормално.

С напредването на работната програма действителното време ще стане по-точно при нормално натоварване. Въпреки това, обемът дрехи, докосващ от време на време сензора, все още може да въздейства върху отчитането на цикъла. Друга причина за неправилната работа на детектора е нуждата от калибриране. С правилната настройка той ще дава и коректни показания на главната контролна платка. В противен случай сушилнята ще добавя време дори когато не трябва.
Сензорът за влага може да се почисти с малко количество спирт. Използвайте чиста кърпа, за да отстраните наслояванията от препарат върху устройството. Повечето модерни сушилни работят с приложения. При тях можете да зададете желаните настройки. В апликацията на подобни уреди използвайте опцията „Синхронизация на времето“, за да включите или изключите функцията.
В менюто имате възможност да посочите и коректната си часова зона. Това е от голямо значение за правилното функциониране на уреда. Ако часовата зона не е правилно зададена, тогава синхронизацията на времето трябва да се изключи и зададе ръчно. Ако вашата сушилня продължава да добавя време към работния цикъл, вероятно има проблем с функцията за сушене.

сушилнята не суши

Други от причините, водещи до добавяне на минути към работния цикъл, са задръстен вентилационен отвор или дефектен термостат. Ако има някакво запушване, сушилнята няма да обработва въздуха ефективно, което ѝ пречи да се загрее правилно.
Проверете дали има подобен проблем, като задържите дръжката на вратата и стартирате цикъл при ниска температура. След това поставете лист хартия под филтъра за мъх. Ако уредът не я засмуче, това означава, че има проблем с въздушния поток.
Ето и някои от основните причини, които водят до показване на различно време на работа от дисплея на сушилнята, за една и съща програма:

Неправилно зададено часово време

Замърсен детектор за влага

Запушен вентилационен отвор

Некалибриран сензор 

Play Video about сушилнята не суши

Отстъпки 

Бърза доставка

Връщане на пратка

Гаранция

Опция за Плащания

Shopping Cart