Мнение за Еър фрайър – AirFyer

Facebook
Twitter
LinkedIn

Какъв еърфраер да си купим

Ако искате да промените хранителните си навици и да ги направите по-здравословни, еърфраерът е едно от най-добрите решения за това. С него се приготвят ястията бързо, като в повечето случаи дори не се налага да използвате мазнина. В еърфраера горещият въздух циркулира, което премахва влагата от храната. Не на последно място, получават се по-вкусни и хрупкави ястия.
При готвенето с еърфраер се използва нагревателен елемент и вентилатор, което води до циркулация на горещия въздух около храната. Така се създава хрупкав външен слой, като същевременно се запазва вътрешността на ястието нежна и сочна.
За разлика от обикновеното пържене, което изисква много олио и не е толкова ефективно, готвенето с горещ въздух изисква съвсем малко или никаква мазнина. Освен това е много по-здравословно и чисто.
По какво се различават обикновените фурни и еърфраерите? Всъщност и двата вида имат доста сходни неща – използват горещ въздух. Еърфраерите обаче са по-малки и се нагряват по-бързо. Те също така пекат храната по-равномерно и я правят по-хрупкава. Докато във фурната нагревателните реотани обикновено се намират в долната или горната част.
Това може да доведе до неравномерно приготвяне на храната. Фурните често, но не винаги, разчитат на конвекция за циркулация на горещ въздух. Оказва се, че те не са толкова ефективни, както еърфраерите и тяхната сравнение с вентилаторна система.

Въздушните фритюрници са чудесен помощник за приготвяне на храна в по-малки количества. Купуването на подобен уред ще разнообрази диетата ви. Ако преди сте приготвяли предимно пържена храна, с еърфраера няма да се налага да използвате толкова много олио.
Освен предимството да си направите вкусни ястия, уредът може да спести до 50% от сметката ви за енергия в сравнение с конвенционалната фурна. Той използва по-малко енергия от печката. За сметка на това, еърфраерът приготвя по-вкусна храна, но за по-кратко време.
Уредът е отличен заместител на стандартния фритюрник, когато искате да си направите вкусни картофки. Можете да изпечете месо, дори и да приготвите сладкиш. Има съвсем малко блюда, които не могат да се направят в еърфраера.
Едно от основните предимства на готвенето с този уред е, че е по-здравословно. Като намалите количеството мазнина, което използвате за приготвянето на определено ястие, се намаляват и допълнителните калории. Направената в еърфраер храна е по-лесносмилаема, в сравнение с тази от обикновения фритюрник. Това се дължи, най-вече на по-малкото количество олио в нея.

Универсалността на еърфраерите е друг голям плюс. Въпреки че много хора са склонни да мислят за тях като уреди за претопляне на храна или за приготвяне на пържени картофки, можете да направите много повече с тях. Независимо дали е леко предястие или десерт, можете да пържите на въздух широка гама от храни. Той се оказва безценен при приготвянето на зеленчуци, месо, пиле, дехидратиране на домати, дори и чийзкейк.
Преди да си купите подобен уред, трябва да знаете какви са предимствата на отделните модели. Що се отнася до домакинската техника, желателно е да заложите на по-скъпите марки.
Когато инвестирате повече пари в тези уреди, се очаква да ги ползвате безпроблемно по-дълго време. Това се отнася в пълна степен и за еърфраерите. Изборът на по-скъп модел означава, че е снабден с повече функции, има по-качествена изработка и по-надеждни части.
Важно е и как ще експлоатирате уреда. За хора, които нямат навика да готвят прекалено често или за много хора, по-добрият вариант са по-евтините въздушни резервни части за фритюрници. Но, ако държите на качествените ястия, като искате да имате под ръка еърфраер, който ще бъде надежден за по-дълго време, най-добрият избор са по-скъпите модели.
По-евтините уреди изискват по-честа поддръжка. Наред с това, при повреда в някоя от техните части, ремонтът ще ви излезе доста скъпо. С по-евтините уреди давате по-малко пари, но получавате по-кратък гаранционен срок. И това е напълно обяснимо.
За по-ниския клас модели са използвани по-некачествени, следователно и по-евтини части. Подмяната им не си заслужава. По-добре е да си купите нов уред. А ако избирате еърфраер, хладилник или друга битова техника, заложете на по-скъпи модели, които са снабдени с иновативни функции и качествени елементи.
Избор на въздушен фритюрник
На пазара се предлагат много марки и модели въздушни фритюрници, всеки със своите уникални характеристики и предимства. Когато избирате еърфраер, имайте предвид следните фактори:
Капацитет
Въздушните фритюрници се предлагат с различни размери, така че е важно да изберете такъв, който отговаря на вашите нужди. Ако имате голямо семейство или често готвите за много хора, спрете се на модел, който има подходящ капацитет.
Температурен диапазон
Някои еърфраери имат по-широк капацитет от други. Това ви позволява да приготвяте различни храни на различни температури. Потърсете въздушен фритюрник, който може да готви поне до 200 ° или дори повече. Вземете предвид и другите предимства на по-добрите модели. По-скъпите въздушни фритюрници могат по-бавно и качествено да претоплят храната и да я дехидратират.
Предварителни настройки за готвене
Много еърфраери се предлагат с предварително зададени програми, предназначени за различни видове храни, като пиле, риба или зеленчуци. Използването на тези настройки могат да ви спестят време и да улеснят готвенето на любимите ви ястия, особено ако нямате толкова голям опит като кулинар.
Аксесоари
Някои въздушни фритюрници се доставят с аксесоари като тава за печене, подреждащи се стелажи или други приспособления. Помислете какви аксесоари бихте искали да има вашият еърфраер и дали са включени в комплекта.
За да работи вашият въздушен фритюрник по-ефективно, необходимо е да спазвате и някои препоръки. Ето и част от тях:
Не препълвайте кошничката
За да сте сигурни, че храната ви се готви равномерно, не пълнете твърде много уреда. Оставете малко разстояние между всяка храна, така че горещият въздух свободно да циркулира около нея. В противен случай готвенето ще отнеме повече време и няма да се получи желаната хрупкавост.
Загрейте предварително уреда
Точно като фурните, еърфраерът също трябва да се затопли. Така храната ще се приготви равномерно и ще стане хрупкава. Настройте еърфраера на желаната температура и го оставете да загрее предварително за няколко минути, преди да добавите продуктите. 
Намелете олиото
Докато пърженето на въздух изисква съвсем малко или никаква мазнина, добавянето на минимално количество може да подобри вкуса и крехкостта на вашата храна. Ако сложите олио ще предотвратите залепването на продуктите в кошничката.
Предимства на еърфраера:

По-здравословна храна

По-бързо приготвя ястията

По-икономичен

Пускане на видеото

Отстъпки 

Бърза доставка

Връщане на пратка

Гаранция

Опция за Плащания

Shopping Cart