Ютията не пуска пара ? > Причини

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ютията не пуска пара 

Понякога се случва ютията да не пуска пара. Причината може да е лесно обяснима. Вашата ютия трябва да се нагрее достатъчно, за да превърне водата в пара. Изчакайте няколко минути, за да достигне необходимата температура, преди да я използвате. Проверете настройката на градусите.
Уверете се, че използвате ютията си при температура, която е достатъчна за появата на пара. Тя се получава, вследствие на впръскване на вода по нагревателния елемент. Все пак избягвайте да използвате прекалено често функцията за пара. Важно е и да почиствате добре гладещата плоча.
С течение на времето върху нея може да се образува варовик или натрупа слой мръсотия, което пречи на парата. Опитайте да почистите гладещата плоча с влажна кърпа. Настройте ютията на най-ниската температура и я оставете да загрее. Намокрете кърпата в съд с вода. Можете да добавите към течността и няколко капки почистващ препарат.

Изключете уреда от контакта и почистете гладещата плоча, за да премахнете мръсотията и варовика по нея. Оставете повърхността да изсъхне, преди да използвате ютията си отново. Ако това не е ефективно, настройте уреда на максимална температура и го изчакайте да загрее.
Изключете функцията за пара. Плъзнете ютията върху лист хартия, за да отстраните варовика. Не бива да използвате абразивни препарати. Не е желателно да почиствате уреда с телени четки или други приспособления за търкане, тъй като те ще наранят гладещата плоча и могат да причинят драскотини.
Много ютии имат функция за самопочистване. С нея се премахва варовикът, който се натрупва с времето. Използвайте я веднъж на всеки 2-3 седмици. Ако забележите натрупан варовик по гладещата плоча, можете да включвате функцията по-често. Това ще удължи живота на вашата ютия. За целта, напълнете уреда с вода. Включете го и оставете да загрее.

Когато светлинният индикатор на термостата изгасне, изключете уреда от контакта. Дръжте ютията над мивка и я разклатете, докато натискате бутона за самопочистване. Продължавайте да го правите, докато изтече цялата вода. Оставете ютията да се охлади в изправено положение. След това избършете гладещата плоча.
Защо ютията на пуска пара:

резервни части за ютии 

Грешно зададени настройки

Натрупан варовик по гладещата плоча

Често използване на функцията за пара

Пускане на видеото

Отстъпки 

Бърза доставка

Връщане на пратка

Гаранция

Опция за Плащания

Shopping Cart