бойлера гърми

Бойлера гръмна? > Защо гърми бойлера

Facebook
Twitter
LinkedIn

Защо бойлерът гърми

Експлодирането на бойлер е животозастрашаващо. Подобен инцидент носи не само риск за стопаните, но е в състояние да доведе и до сериозни разрушения в жилището. Повечето качествени уреди за нагряване на вода могат да издържат 10-15 години. Продължителността на живота им зависи от начина на употреба, правилната грижа и добрата поддръжка.
Бойлерите могат да експлодират поради няколко причини, като например механична повреда или свръхналягане. Прегряването на уреда е един от най-ясните признаци за това. Повишеното налягане може да доведе до експлозията на бойлера. Експлодират както газовите, така и електрическите уреди.
Бойлерите са оборудвани с предпазни механизми. С тяхна помощ се предотвратява прекомерното повишаване на нивата на налягането. Но когато се появят неизправности, може да се стигне до експлозия.

При задаването на твърде висока температура, топлинното разширение на водата повишава налягането вътре в резервоара до екстремни нива. Утайката, събрана на дъното на резервоара, има изолационен ефект. Това може да повиши температурите в уреда над безопасното ниво. Ръждата и корозията в бойлера възпрепятстват правилната му работа и пречат на регулирането на налягането. Други дефекти на някои части могат да повишат значително температурата в уреда. Освен това водят и до по-високо налягане.

Ако предпазният клапан за температурата не функционира правилно, тогава може да се стигне до непоправима повреда. Неговата функция е да изтласква излишното налягане от уреда. В противен случай, то започва да се натрупва, докато се стигне до експлодиране на бойлера.
Когато температурата и налягането се покачат твърде много, уредът започва да дава някои предупредителни знаци. Една от честите причини за гръмване на бойлера е повреда в предпазния клапан. Той регулира температурата и налягането.

 

бойлера гърми

Протичането на клапана е сигурен знак, че трябва да потърсите услугите на сервиз. Повредата показва невъзможността на този компонент да се справи с вътрешното налягане в бойлера. Други знаци за сериозна неизправност са: наличието на въздух в него, изтичането на кафява вода, малкото количество вода в уреда, дефектен термостат или пукащи шумове от вътрешността.
Ето и основните причини, водещи до гръмването на битов бойлер:

Течащ клапан

Наличие на въздух в уреда

Изтичането на кафява вода

Пукащи звуци от вътрешността

Малко количество вода

Повреден термостат

Play Video about бойлера гърми

Отстъпки 

Бърза доставка

Връщане на пратка

Гаранция

Опция за Плащания

Shopping Cart