Бие ток от Бойлера > Причини > Защо Бойлер удря ток

Facebook
Twitter
LinkedIn
бие ток от бойлера

Каква е причината бойлерът да удря ток

Бойлерът е изключително удобен уред и задължителен за жилища без централно подавана топла вода. Но, ако не го използвате правилно, това може да доведе до инциденти и дори до животозастрашаващи ситуации.
Какво може да се направи, за да се предотврати изтичането на ток от бойлера? На първо място, необходимо е да се установи причината за подобна повреда. Това може да се дължи на:
1. Липсата на заземяващ проводник или неправилното му свързване. Електросистемата, инсталирана в повечето домове, е сравнително проста. Много от ел. контактите не са свързани към заземяващия проводник или изобщо нямат такъв. Съответно е лесно да възникне изтичане на ток или фаза по корпуса, когато бойлерът се използва.
2. Друга причина е утечка в нагревателя. Това става при нарушена изолация на уреда. Нерядко развален ел. ключ за бойлера е причина за изтичането на ток. Повечето жилища са оборудвани с подобен превключвател, поставен извън банята. Когато той се повреди, фазата започва да тече по нулата.

3. Всеки уред има определен срок на експлоатация. Жизненият цикъл на бойлера е различен в зависимост от честотата на използване. За да сте сигурни в безотказната му работа, трябва да извършвате редовна профилактика. Когато уредът е стар или се повреди, това също води до изтичане на ток от него.
Специално за бойлера са предвидени тапи, предотвратяващи изтичането на ток; въздушни превключватели, антиелектрически стени и т.н. Мерките за защита гарантират безопасността на обитателите на дома, както и на интериора в жилището.
4. Друга причина за изтичането на ток от бойлера в апартамент е доста рядко срещана. Тя се дължи на зануляването от съсед на уред в тръбите на студената вода. Това е опасно и животозастрашаващо.
Открийте причината, водеща до изтичането на електричество от бойлера.
1. Проверете заземяващия проводник. Той предотвратява възникването на токов удар. Проверете дали заземителният проводник на контакта, използван за уреда, е правилно свързан.

бойлера бие ток

2. Извършвайте редовна профилактика, като използвате услугите само на специалисти. Запомнете, че поддръжката гарантира не само правилната работа на уреда, но и вашата безопасност. Необходимо е редовно да проверявате дали има износени части в бойлера и да ги подменяте навреме, ако вече са остарели. Така ще предотвратите изтичането на ток от уреда.
3. Поставете подходящи превключватели, тапи за защита и антиелектрически стени. Функцията им е да увеличи съпротивлението на водния поток и да намали напрежението му. Когато бойлерът започне да удря ток, напрежението, преминаващо през антиелектрическата стена, е вече безопасно за човека. Тези мерки за безопасност също трябва да се извършват редовно. За предпочитане е да го правите поне веднъж месечно.
Причини за изтичането на ток от бойлера:

Утечка в нагревателя

Повреден ел. ключ

Зануляването от съсед на уред в тръбите на студената вода

Липсата на редовна и качествена поддръжка

Отстъпки 

Бърза доставка

Връщане на пратка

Гаранция

Опция за Плащания

Shopping Cart