Почистване на електроуреди

Почистване на Кухненски Електроуреди > Почистване на домакински уреди

Facebook
Twitter
LinkedIn

Почистване на битови електроуреди

Некачествената грижа и недостатъчното почистване са в състояние да повредят дори и най-скъпите уреди. Поддръжката и премахването на мръсотията не отнема много време. За сметка на това, обаче, осигурява тяхната дълготрайност.
Освен че изглежда добре, чистият хладилник може да избави дома ви от неприятна миризма. За да почистите уреда, се запасете с разтвор от вода и оцет. След това почистете вътрешността на хладилника. Препоръчително е преди това да извадите чекмеджетата и рафтовете. Това ще ви позволи да достигнете до всички повърхности и уплътнения.

Части а

Само защото съдомиялната машина измива посудата не означава, че самата тя никога не се нуждае от почистване. Всъщност трябва да се грижите за нея точно толкова често, колкото за банята или мивката.
За да почистите добре машината, използвайте оцет. Поставете чаша с течността върху горната поставка на съдомиялната. След това включете уреда, като преди това сте извадили чиниите и посудата. Задайте най-горещия и дълъг цикъл. С него ще дезинфекцирате вътрешността на машината и ще отстраните остатъците от храна.
За по-детайлно почистване можете да използвате четка за зъби. С нейна помощ ще отстраните остатъците в пръскащото рамо. При дълбокото почистване на машината можете да използвате и лимонов сок.
Микровълновата фурна също изисква щателно забърсване. Можете да напълните купата във вътрешността на уреда. Изчакайте водата да закипи, след което почистете.
Кухненският котлон е един от уредите, задържащи най-много мазнина. Ако остатъците от храна са още пресни, все още има надежда за тяхното премахване. След всяко готвене и при изстинал котлон, забърсвайте уреда с универсален почистващ препарат.
Оставете течността да подейства и изчистете внимателно. Можете да изстържете застоялите петна със скрапер, като държите острието му под ъгъл от 30 до 40 градуса.

За да почистите фурната от полепнала мазнина, поставете съд с вода във фурната и го оставете да престои 15 минути. Преди това настройте уреда на температура от 225 градуса. Когато изключите уреда, оставете водата да се охлади. Смесете я с препарат за съдове. Използвайте гъба, за да изтъркате вътрешността.
Изчиствайте редовно пералнята и сушилнята. Можете да го правите веднъж на всеки шест месеца. За по-добри резултати, използвайте отново оцет. Изсипете две чаши в барабана на машината. Задайте най-дългия цикъл на най-високите градуси.
След програмата приключи, смесете 1/4 чаша оцет с литър топла вода. Използвайте гъба и четка за зъби, потопени в сместа, за да почистите. Пуснете още един цикъл, който да е без използването на препарат. Не на последно място, не забравяйте да почиствате мрежата за мъх или филтъра преди всяко зареждане на сушилнята.
Почистване на битовите уреди:

Използвайте смет от оцет и вода, или почистващ препарат

Пускайте празен цикъл на пералнята на най-високите градуси

Поставете оцет в съдомиялната за по-добри резултати

Избърсвайте вътрешните и външните части на уредите с подходяща кърпа

Почистване на електроуреди
Play Video about Части а

Отстъпки 

Бърза доставка

Връщане на пратка

Гаранция

Опция за Плащания

Shopping Cart