защо хладилника събира вода

Защо хладилника събира вода ?

Facebook
Twitter
LinkedIn
защо хладилника събира вода

Натрупване на вода в хладилника

Резервни части за хладилници

Кондензацията в хладилника или натрупването на вода е често срещан проблем. За щастие, това не означава, че уредът не работи. По-скоро е сигнал, че трябва да вземете мерки и да извършите профилактика.
Първата и най-често срещана причина за наличието на конденз е запушване на дренажния отвор. Започва да се натрупва вода в уреда и между чекмеджетата в него. Ако дренажният отвор е запушен, течността няма къде да се оттече.
За да решите проблема е препоръчително редовната профилактика на хладилника. По-често почиствайте дренажния отвор, за да сте сигурни, че водата може да се оттича от уреда. Направете го, като следвате стъпките:
1. Отстранете изтеглящите се чекмеджета.
2. Внимателно почистете дренажния отвор, разположен в долната част на задната стена, с парцал и памучен тампон.
3. С помощта на мека гъба отстранете насъбралата се вода.
4. Избършете вътрешността на уреда с почистващ препарат, предназначен за хладилници, който не е вреден за съхраняваната вътре храна.

Можете да почистите дренажния отвор и с подходящ инструмент. Добър вариант е използването на т. нар. „свинска опашка“, която да вкарате поне на 20 см. в канала, за да постигнете желания ефект.
Препоръчително е да не оставяте вратата твърде дълго отворена
В противен случай във вътрешността на уреда започва да се наслагва слага. Това може да накара хладилника да работи по-усилено, за да се справи с колебанията в температурата. Парата, отделяща се от топлата храна, започва да се отлага под формата на конденз във вътрешността. Така се стига и до натрупването на вода в уреда.
Съхранявайте правилно топлата храна
Изчаквайте ястията да се охладят достатъчно добре, преди да ги поставите в хладилника. Препоръчително е храната да бъде със стайна температура. Продуктите трябва да бъдат и добре опаковани, за да не отделят влага между чекмеджетата.
Нивелирайте уреда
Уверете се, че хладилникът е балансиран добре на пода. Ако уредът не е нивелиран, водата няма да се оттича правилно. Можете да навиете крачетата под хладилника, за да го балансирате.
Защо се събира вода между чекмеджетата:

Запушен дренажен отвор

Вратата на уреда стои дълго време отворена

Съхраняване на топла храна в уреда

Недобра нивелация

Отстъпки 

Бърза доставка

Връщане на пратка

Гаранция

Опция за Плащания

Shopping Cart