Как да почистим стъклото на фурната ?

Facebook
Twitter
LinkedIn

Как да почистим стъклото на фурната

Почистването на стъклената врата на фурната е едно от най-омразните задължения за всяка домакиня. С течение на времето по уреда започва да се натрупват остатъци от храната, която поставяте за готвене.
Добър вариант е почистването на вратичката да се прави с подръчни средства. Можете да използвате и някои от продуктите за готвене. С тях по-лесно се премахват петната от мазнина и мръсотия по фурната.
Вратата на фурната обикновено е направена от закалено стъкло, което обикновено е от два слоя. Премахването на мазнината както от вътрешната, така и от външната страна, може да бъде доста лесно. За целта ще ви трябват домашни продукти, като сода за хляб, препарат за съдове и дестилиран бял оцет.
За почистване на външното стъкло:
микрофибърни кърпи
сода за хляб;
универсален почистващ препарат с обезмаслител;
За почистване на вътрешно стъкло:
хартиени кърпи;
микрофибърни кърпи или неабразивна гъба;
сол (по желание);
сода за хляб;
дестилиран бял оцет;

Как да почистите външната страна на вратичката
Ако фурната е гореща и разлеете храна върху стъклото, използвайте суха микрофибърна или хартиена кърпа. С тях можете да избършете остатъците. Не се опитвайте да почистите цялостно външната страна, докато уредът е горещ.
Сложете върху микрофибърна кърпа универсален почистващ препарат, който е с обезмаслител. След това избършете остатъците от храна и петна от вратата. Ако има остатъци по вратичката, почистете ги със сода за хляб или подходящ препарат.
Използвайте влажна кърпа, за да премахнете по-упоритите наслоявания. Не почиствайте с твърде силни препарати, които могат да навредят на стъклото. След това вземете микрофибърна кърпа, с която да излъскате външния панел на фурната.

Как да почистите вътрешната част на вратичката
Изчакайте, докато уредът се охлади напълно, преди да започнете. Това важи особено в случай, че използвате функцията за самопочистване на фурната.
Ако уредът е нагорещен и разлеете храна върху вътрешното стъкло, поръсете разлятото със сол, за да абсорбира влагата. След това се опитайте да избършете остатъците с хартиена кърпа.
За да отстраните запечена мазнина върху стъклото, използвайте смес от сода за хляб и вода. Поставете я върху стъклото и оставете да подейства в рамките на 15 минути. Използвайте микрофибърна кърпа или неабразивна гъба, за да почистите внимателно вратичката.
След това може да смесите разтвор от 1 част дестилиран бял оцет и 4 части вода. Нанесете течността върху чиста микрофибърна кърпа, за да почистите поставената смес от сода за хляб.
Какво ви е необходимо за премахването на мръсотията от вратичката на фурната:

Микрофибърни кърпи

Сода за хляб

Препарат с обезмаслител

Отстъпки 

Бърза доставка

Връщане на пратка

Гаранция

Опция за Плащания

Shopping Cart