монтаж на климатик

Монтаж и демонтаж на климатик > Как се монтира климатик

Facebook
Twitter
LinkedIn
монтаж на климатик

Монтаж и демонтаж на климатик

Резервни части за климатици 

Промените на климата в днешно време карат все повече хора да използват климатик. Това се отнася най-вече за горещите летни дни. Тогава без климатик едва ли можем да преживеем екстремните температури, дори и да се намираме на морския бряг. Но и през зимата подобна система е необходима за всяко жилище, отоплявайки го и внасяйки повече комфорт.
Има хора, които предпочитат да монтират сами уредите вкъщи. Дори и човек без задълбочени технически познания може да инсталира климатик. Стига да се спазват последователно стъпките за монтажа му.
Ако не искате да наемете професионалист, но имате известен опит с поддръжката на ВиК и ел. системи, можете да монтирате уреда сами. Всеки климатик е уникален, като отделните производители предлагат модели с различни характеристики. Но като цяло процесът на инсталиране е един и същ. Ето и отделните стъпки за монтаж на уреда:

Изберете подходящо място в жилищното помещение, за да монтирате вътрешното тяло. Ще трябва да направите отвор в стената. През нея ще се свърже двата отделни модула. Постарайте се да монтирате вътрешното тяло на място, което е защитено слънчева светлина или други източници на топлина.
Така климатикът ще върши по-ефективно своята работа. Поставете вътрешното тяло на 2 м. от пода. Осигурете поне 15-30 см. свободно пространство от всяка страна на уреда, за да осигурите по-добър въздушен поток. Поставете държачи на стената.
Инсталирайте тялото на разстояние най-малко 1 м. от антени или други свързващи линии, които се използват за телевизия, радио, системи за домашна сигурност, домофони или телефони. Електрическият шум от тези източници може да причини оперативни проблеми на вашия климатик.
Избягвайте места, които са близо до газови уреди. Повечето от съвременните климатици се предлагат с дистанционни, така че можете лесно да ги включвате или изключвате и да регулирате температурата, дори ако са монтирани високо на стената.
Съвет: Изберете подходящо помещение за вътрешното тяло, като например във всекидневната.

Използвайте нивелир, за да се уверите, че инсталирането на модула ще бъде направено правилно. Пробийте отвор с размер от около 7.5 см. в стената, за да можете да изкарате тръбите на уреда навън.
Ще ви е необходима бормашина с подходящо приспособление. Дупката трябва да е леко наклонена надолу към земята, за да се осигури подходящ дренаж. Уверете се, че зад стената няма тръби или проводници, които да пречат.

демонтаж и монтаж на климатик

Проверете електрическите връзки. Повдигнете предния панел на климатика и свалете капака. Уверете се, че кабелните проводници са свързани към винтовите клеми и че окабеляването съответства на диаграмата, предоставена с устройството. Монтирайте тялото с наклон от 2-3 градуса, така че водата да може да изтича от дренажната тръба.
Инсталиране на външния модул

Климатик монтаж направи сам

Поставете климатика далеч от прашни или горещи зони. Изберете подходящо място за външния модул, за да осигурите правилното му функциониране. За предпочитане е климатикът да се постави на сенчесто място, което е защитено от вятър и запрашаване. Уверете се, че няма антени на разстояние от 3 м. от външното тяло.
Намерете дупката, която сте пробили през монтажната плоча за вътрешния модул и позиционирайте модула. Прикрепете тръбите и кабела. Пробийте отвори за крепежните елементи. За целта трябва да използвате бормашина.
Монтирайте носещите релси на уреда. Използвайте нивелир, за да сте сигурни, че външното тяло е добре подравнено. Закрепете модула към стената с анкерни болтове.
Проверете електрическото му окабеляване. Свалете капака на кондензатора. Сверете разположението на кабелите с това в схемата на устройството. Уверете се, че те са свързани, както е посочено на диаграмата. След това свържете тръбопровода и кабела към външното тяло.

демонтаж на климатик и монтаж

Изпуснете въздуха и влагата от веригата на хладилния агент. Свалете капачките от вентилите и поставете маркуча на вакуумната помпа към сервизния порт. Включете, докато се достигне стойност от 10 mm Hg.
Деинсталирайте външното тяло
Преди да започнете с демонтажа, изключете ел. захранването. Не забравяйте, че климатикът е с външен и вътрешен модул, които са свързани помежду си с кабели и тръби.
Уверете се, че захранването им е изключено. Махнете капака, който предпазва тялото. За това ще ви е необходима отвертка – кръстата или плоска.
Отстранете гайките, които държат електрическите проводници вътре в модула. Развийте всички кабели, за да демонтирате тялото. Може да се наложи да премахнете и страничния панел.

Направи сам монтаж на климатик и демотнаж

Развийте медната тръба, която свързва вътрешното и външното тяло. Поставете подходящ съд, където ще се оттече хладилният агент. След това можете да преминете към вътрешния модул. Отстранете винтовете, които го държат, и свалете тялото от стената.
Как се монтира климатик:

Пробива се отвор в стената на жилищното помещение

Поставя се вътрешния модул

Инсталира се външното тяло

Проверява се окабеляването и връзките на отделните части

Двете части се свързват

Пускане на видеото

Отстъпки 

Бърза доставка

Връщане на пратка

Гаранция

Опция за Плащания

Shopping Cart