Фурната не ми загрява – Причини / Решение

Facebook
Twitter
LinkedIn
причини за загряване на фурната

Фурната не ми загрява 

Забързаното ежедневие ни лишава от достатъчно време за пълноценно и качествено хранене. Единствено у дома можем да се насладим на вкусно приготвени ястия, споделени с любимите хора.
Но за да бъде храната добре сготвена, е необходимо да използваме модерни и безотказно работещи уреди. Съвременните печки и фурни са оборудвани с различни функции, които превръщат всяко кулинарно начинание в удоволствие.
Въпреки това повреда в някоя от частите на кухненските уреди е в състояние да прекъсне нормалния ритъм на домакинската ни работа. Една от неприятностите при използването на фурна е свързана с невъзможността да се загрее печката.
Причините могат да бъдат няколко. Но повечето от тях са свързани с некачествената поддръжка и профилактика на уреда. Гарантирайте си безотказната работа на фурната, като потърсите помощта на доказани техници.

Всяко кухненско задължение може да претърпи неуспех, ако се появи подобен проблем с използването на печката. Най-вероятната причина за невъзможността фурната да се загрее е изключен прекъсвач.
Когато има пренапрежение или претоварване, той се задейства, за да предотврати инциденти с ел. мрежата. Така че, ако прекъсвачът се задейства, вашият уред няма да функционира правилно.
Нулирането на прекъсвача ще върне фурната към нормалната ѝ работа и ще я предпази от бъдещи проблеми със нагряването. Другата причина може да е повреда в един от основните елементи на печката. Това е нагревателят.
В този случай е време да го смените. Но това може да бъде направено само от професионалист. Сред основните причини за недоброто загряване на фурната се сочи и проблем в температурния сезон. Той може да бъде неправилно подравнен или повреден.
Ако храната се приготвя във фурната по-дълго от обикновено или не се изпича напълно, причината е в температурния сензор. Този елемент се нарича още и термостат. С него се задава правилната температура на печката, съобразно вашите нужди при готвене.

Ако сензорът не е в правилната позиция или не функционира добре, системата на фурната няма да може да определи кога да започне или спре затоплянето, което води до неравномерно нагряване.
Причина за недостатъчно високата температура на готвене може да бъде и нуждата от нови настройки на печката. Ако температурата във фурната изглежда по-ниска дори при работещ термостат, тогава уредът се нуждае калибриране.
При него се регулират настройките на вътрешните градуси. По този начин се гарантира, че те са в съответствие с показаната или зададена температура. С процеса се осигурява точно показание, като се отразяват действителната стойност на градусите във печката.
Причини за недоброто нагряване на фурната:

Неработещ термостат

Вратата на уреда не се затваря

Нужда от калибриране на печката

Изключен прекъсвач

Elektri4ko.com

Отстъпки 

Бърза доставка

Връщане на пратка

Гаранция

Опция за Плащания

Shopping Cart