Изчистване на грешки на Пералня – Как

Facebook
Twitter
LinkedIn

Изчистване на грешки на пералня

Резервни части за домакински уреди

Почти всяка от съвременните перални е оборудвана с дисплей. С него по-лесно се управляват функциите на машината. Той визуализира и грешките, които започват да се появяват с нейната употреба.
Повечето ръководства за употреба на производителите дават обяснение за всеки код, излизащ на дисплея, когато пералнята не работи правилно. Дори и непрофесионалистите в домашни условия могат да установят причината за всеки проблем с машината.
Но как да се изчистят кодовете на пералнята? Според някои това може да стане с нулиране на грешките. И тук идва основният проблем. С нулиране на кодовете за грешки не се възстановяват нормалните функции на уреда.
С него се изтрива само паметта. Затова повечето специалисти съветват, ако видите точната грешка, тогава можете да я нулирате. След това е желателно да се пусне уреда, за да запише кода. По този начин ще се ориентирате каква какво означава появилата се грешка.

Обяснението за това действие е изключително просто. С течение на времето уредът запаметява повече от една грешка. Всички кодове остават да „висят“ в паметта на машината. При появяване на поредната грешка, вие няма да знаете коя от тях е актуалната.
Ако искате да знаете как се нулира паметта на пералнята, погледнете ръководството за потребители, което е предназначено за съответния модел. Има и други начини, като най-използваният е да изключите машината от ел. захранването за няколко минути.
Също така, отворете и затворете вратата на пералнята 6 пъти в рамките на 12 секунди, за да направите нулиране. Защо ви е необходимо да извършвате подобно действие? Нулирането на пералнята е желателно да се извършва при неправилно стартиране или спиране по време на работния цикъл.

Ако вашата пералня има дисплей, тогава със сигурност има функция и за обновяване на паметта. Не забравяйте, че модерните машини са с повече функции и високотехнологични решения. Поради тази причина е добре да се извършва рестарт на системата.
Неслучайно повечето техници казват, че ако се повреди електрониката на една пералня, по-добре е да си купите нова. Поправката на системата е доста скъпа и не всеки би се съгласил да заплати цената ѝ.
Затова е необходимо редовно да правите профилактика на пералнята, като за тази цел се обърнете към специалист, познаващ в детайли устройството и функциите на съвременните машини. Ето как се нулират кодовете за грешки на пералнята:

Проверете ръководството за употреба на производителя

Отворете и затворете 6 пъти вратата на машината

Изключете уреда за няколко минути от ел. захранването

Отстъпки 

Бърза доставка

Връщане на пратка

Гаранция

Опция за Плащания

Shopping Cart