Удължаване на мръсния маркуч на Пералня / Миялна- Да Внимаваме За

Facebook
Twitter
LinkedIn


Магазин Резервни части за Битова техника elektri4ko.com

Удължаване на мръсния маркуч на пералня

За някои хора ремонтите никога не свършват. В жилището постоянно има нещо, което търпи подобряване и реновиране. А подредбата на мебелите и домакинската техника е важно условие за осигуряване на уют и комфорт у дома.
Един от последните детайли, когато завършва ремонтът, е поставянето на пералнята. Нерядко нейното разположение е на по-далечно разстояние от изхода за мръсния канал. Това се дължи на предварително заложената подредба на мебелите, монтираната мивка и останалите домакински уреди в жилището, както и на наличното пространство.
Ако вече сте намерили място на пералнята, но маркучът за мръсния канал е по-къс от желаното, има някои варианти за удължаването му. Трябва да се има предвид, че подобна опция е напълно нормална и се използва от немалко потребители.
Удължаването на маркуча за мръсния канал на машината е сравнително лесна задача и зависи от конкретното местоположение на уреда. Но поставената допълнителна гъвкава тръба към канализацията трябва да е с определен размер.

Има опасност, при удължаване прекомерно много на маркуча, мръсната вода да се натрупва в него. Освен това поставянето на допълнителни елементи към гъвката тръба допълнително натоварват помпата на машината.
От една страна, удължаването може да повлияе негативно на работата на самата пералня. По-лошото е, че натрупването на мръсна вода в маркуча води до появата на бактерии. Това е особено неприятно, защото с течение на времето от уреда започва да се разнася миризма на застояло.
Никакви препарати за почистване на вътрешността не са в състояние да я премахнат. Затова повечето специалисти съветват, ако се стигне до удължаване на маркуча за мръсна вода, това не бива да е повече от 2 метра.
Не на последно място, подобен вариант може да повлияе и на работата като цяло на машината. Нерядко започват да се появяват и кодове за грешки. Какво да направите, когато се налага удължаване на маркуча на пералнята:

Изберете подходящ маркуч за мръсния канал и аксесоари

Удължаването не трябва да е повече от 2 м.

Консултирайте се със специалист

Отстъпки 

Бърза доставка

Връщане на пратка

Гаранция

Опция за Плащания

Shopping Cart