Сол в съдомиялната

На Колко време се слага сол в Съдомиялната – Нужна ли е

Facebook
Twitter
LinkedIn

Къде и на колко време се слага сол в съдомиялната

Качествената поддръжка на съдомиялната не минава без поставянето на специална сол в нея. С нея си гарантирате по-искрящи и чисти прибори. Солта за съдомиялна е предназначена за райони, където водата е твърда.
Но не всички региони в България имат подобен проблем. Например в София водата е мека и няма нужда от поставянето на сол в съдомиялната. Таблетките, предназначени за профилактика на машината, имат 3 гланца.
Всяка съставка има своето значение. Една от тях е за гланц и блясък, друга за сол, а третата е предназначена за измиване на вътрешността на машината. Препаратът за съдомиялна се поставя в левия долен ъгъл на уреда.
След поставянето на солта в машината е необходимо да се включи работен режим. По този начин ще се отмие препаратът от пода на съдомиялната. Това е от особено важно значение, защото понякога солта пробива дъното на уреда.

Препаратът е достатъчно силен, затова трябва да включите машината на работен режим, за да я предпазите от нежелана повреда. Колкото и да е полезно поставянето на сол за съдомиялната, все пак не е фатално, ако не извършвате тази профилактика.
Може да виждате доста често, че на таблото на свети сигнала за гланц. Но дори поставянето на специалните таблетки за машината ще разреши донякъде вашите проблеми с почистването на уреда.
А добавянето на кол в машината е изключително лесно. Не са необходими особени технически познания. Първо, трябва да се уверите, че уредът е снабден с отделение, в което да поставите солта. След като добавите препарата, долейте вода.
Но има и модели, при които липсва подобен резервоар. Ако намерите отделението за поставянето на сол, развийте капачката и проверете за вода. Подобни резервоари имат капачки, които трябва да бъдат плътно затворени след всяко добавянето на препарат.

Ако това е първият път, в който слагате сол, налейте повече вода. Трябва да го напълните до горната част на отвора. Не забравяйте да използвате само сол, предназначена за съдомиялна. Няма значение коя марка препарат избирате.
В никакъв случай не използвайте готварска сол, ако решите да имате заместител. Всъщност тя съдържа добавки, които увеличават твърдостта на водата. Не само това, но готварската сол може да доведе и до запушване на машината, тъй като частиците ѝ са по-фини.
Използването на фуния за изсипване на вашата сол ще ви помогне да избегнете разливания. Дръжте я над резервоара, вместо да я потапяте в машината. Ако фунията се намокри, солта няма да се излее правилно през нея.
Почистете излишния препарат с мокра кърпа. Не забравяйте, че солта, която изсипвате в отделението, няма да има съприкосновение с вашите съдове. Препаратът просто остава в самата машина. Кога и къде да се сложи сол в съдомиялната:

При наличие на твърда вода във вашия район

В специално отделение, разположено в долната част

Използвайте само препарат за този вид машини

Отстъпки 

Бърза доставка

Връщане на пратка

Гаранция

Опция за Плащания

Shopping Cart