Как се монтира Бойлер – Стъпки

Facebook
Twitter
LinkedIn

Как се монтира ел. бойлер

Някои биха казали, че с поставянето на електрическия бойлер се слага край на дълго планувания ремонт. Дори и да не се местите в ново жилище, а искате само да подмените стария си уред за топлене на вода, монтирането му е важно условие за осигуряване на комфорта.
Но не всеки би се заел с подобна задача. Обяснението е много просто – монтирането на бойлера изисква технически познания, които изискват по-детайлни знания за ел. мрежата от това да поставите някой друг домакински уред.
Самата смяна носи и определени рискове. Бойлерът се свързва към трифазния ток, като повечето хора изпитват страх от боравенето с кабелите на ел. мрежата. За тази цел е необходимо да се свържете с професионалист, който има доказан опит в поставянето на бойлери.
Трябва да се обърне внимание и на някои по-елементарни неща, преди да се започне с монтирането на уреда. По-добрият вариант е да си купите бойлер от същия вид и марка, какъвто е и предишният.

По този начин няма да се налага да дупчите стените, ако планката е различна. Друг важен момент е свързан със смяната на меките връзки. Не забравяйте и да занулите бойлера, ако няма 3-проводна инсталация.
Задължително е да се източи водата от стария уред и да се спре водоподаването към него. Специалистът, който поставя новия бойлер, трябва да го закрепи по възможно най-добрия начин. По този начин ще осигури по-голямата безопасност при неговото използване.
Едва ли искате да се случи най-лошият вариант, а именно – бойлерът да падне, когато се напълни с вода. Много от потребителите предпочитат уредът за топла вода да бъде монтиран по определен начин.
Но повечето модели бойлери са предназначени за точно конкретен вид поставяне. Уредите за топла вода се делят главно на два вида, що се отнася до начина за тяхното монтиране в мокрото помещение: вертикално и хоризонтално.

Намерете: Резервни части за бойлер

Има и друг вид бойлери, които не са проточни. Те се поставят под шкафовете за мивка в кухненските помещения. Те са от изключително удобство, когато нямате достъп до топла вода в трапезарията.
Подобни бойлери се монтират доста по-лесно, като няма нужда от свързването им към трифазния ток. Въпреки това винаги използвайте услугите на професионален техник. С неговите услуги не излагате себе си на опасност, както и дома си, при евентуална нежелана повреда на бойлера.
Не забравяйте, че некачественото свързване на уреда за топла вода, както и неправилната му поддръжка, е и животозастрашаващо. Как се монтира ел. бойлер:

Потърсете сходен вид и марка уред

Използвайте услугите на техник

Преди поставянето се източва водата и се изключва от ел. захранването 

Отстъпки 

Бърза доставка

Връщане на пратка

Гаранция

Опция за Плащания

Shopping Cart