Смяна на амортисьори на Пералня – Стъпки

Facebook
Twitter
LinkedIn

Как се сменя амортисьор на пералня

Намерете :Амортисьор за Перални 

Когато пералнята започне да издава прекалено голям шум, може би е време да помислите за смяна на амортисьора. Повредата в тази част води до съществено влошаване на функциите на машината.
Добрата новина е, че дори и в домашни условия бихте могли да се справите доста добре със смяната на амортисьора. Все пак е наложително първо да потърсите съвета на опитен техник. С негова помощ ще се установи конкретната причина за недобрата работа на пералнята.
Само професионалистът може да потвърди, че машината се нуждае от нов амортисьор. Използвайки услугите на професионалист, вие ще осигурите по-високата ефективност на пералнята в бъдеще.
За да се извърши смяна на амортисьор, първото важно нещо е да се снабдите с нова част. Трябва да проверите дали тя е предназначена именно за вашата машина. След това се пристъпва към смяната.

Преди да започнете разглобяването на отделните елементи на пералнята, изключете я от ел. захранването. Освен това, спрете крановете за вода, които са свързани с нея. Извадете горната част на уреда. Издърпайте отделението за перилен препарат.
Премахнете уплътнението на вратата, след което наклонете машината назад. Извадете предния панел. Така ще бъде по-лесно да стигнете до повредения амортисьор и да го демонтирате.
Постепенно отстранете винтовете, скобите и щифтовете, които го държат за пералнята. Сравнете новия амортисьор с демонтирания. Уверете се, че са еднакви по размер и вид. След това можете да свържете новия амортисьор, като преминете отново отделните стъпки по захващането му за рамката на машината.

Не звучи толкова трудно, но винаги имайте едно наум. Подобна важна част на пералнята може да бъде сменена само с помощта на професионален техник. За да извършите такъв ремонт ще са ви необходими инструменти, като гайковерт, отвертка и др.
Ето как се демонтира амортисьор на пералня:

Свалете горната част на машината

Премахнете щифтовете на амортисьора . Той се държи отгоре и отдолу. Възможно е да е и с Болт захванат

Наклонете машината назад

Премахнете старата част и я заменете с нова

Отстъпки 

Бърза доставка

Връщане на пратка

Гаранция

Опция за Плащания

Shopping Cart