Много пяна от пералнята машина. Как да решим проблема

Защо излиза пяна от пералнята ? Решение

Facebook
Twitter
LinkedIn

Защо излиза пяна от пералнята

Може би си мислите, че наличието на повече пяна в пералнята гарантира по-доброто изчистване на дрехите в барабана. Това далеч не е така. Когато в машината има твърде много пяна, прането не се почиства ефективно.
Голямото количество сапунена вода може да се дължи на няколко причини. Също така е и знак, показващ определена повреда в уреда. Но най-приемливите причини са свързани с прането на олекотени завивки, шалтета или пердета.
Те са по леки и се напояват. Така се стига до прекомерно количество сапунена вода в уреда. Най-голямо притеснение предизвиква излизането на пяна от машината. Едва ли искате подът в дневната да се покрие със сапунена вода.

Защо излиза пяна от пералнята

Ето защо е добре да вземете мерки, преди да е станало твърде късно и пералнята да се нуждае от ремонт. Ако машината не може да се справи с пяната вътре в барабана, тя ще започне да изтича от чекмеджето на пералнята.
Основните причини за появата на прекалено голямо количество сапунена вода в уреда включват:
1. Добавено е голямо количество препарат
Това е и един от най-безобидните поводи за задръстване на машината с пяна.
2. Натрупване на прах за пране
Ако постоянно добавяте твърде много препарат, в крайна сметка се стига до поява на прекомерно количество сапунена вода. В допълнение, може би водата в пералнята не е достатъчно гореща.

При пране на по високи градуси се разтваря полепналият препарат и се вдига нивото на сапунената вода. Той не се промива през системата и не се използва ефективно. Следователно, някои остатъци от праха за пране се натрупват с течение на времето.
4. Повреда или неправилно функциониране
Ако изтича пяна от вашата пералня, докато е в ход работен цикъл на изплакване и центрофуга, това е сигнален знак за проблем с уреда. Повредата може да е свързана с нещо просто, като запушен дренаж, маркуч или филтър.



 

Но може да е и нещо по-значимо, като неизправна помпа. Във вътрешността на машината се събира много мръсотия. Нерядко останали от прането кърпички, монети или др., водят до запушване на някои части на пералнята.
Ако тези препятствия не бъдат отстранени, те могат да причинят сериозни проблеми, които да доведат до натрупване на повече сапунена вода. Причини за прекаленото количество пяна в пералнята:

Прекомерно количество препарат

Повреда на уреда

Претоварване на барабана

Отстъпки 

Бърза доставка

Връщане на пратка

Гаранция

Опция за Плащания

Shopping Cart